Markeds tendenser

På jagt efter omkostningsbesparende innovationer, fremragende forsyningskæde og lokal tilstedeværelse

Energi omstillingen er en genvej til omlægning af den globale energisektor fra fossilt baseret brændstof til CO2 fri produktion i midten af dette århundredei. Mens den global energiomstilling er i gang, er der behov for en yderligere indsats for at reducere CO2-emissionerne og afbøde virkningerne af klimaændringerne.  

Vedvarende energi giver håb for fremtiden. Offshore-vindkraft eks. fortsat en af verdens hurtigst voksende industrier dels på grund af den fortsatte innovation. Effektiviteten er forbedret dramatisk, både onshore- og offshore-omkostningerne er faldet med over 50 procent over de seneste fem år. Vindkraft kombineret med øget elektrificering kan potentielt levere en fjerdedel af den årlige globale CO2 -reduktion der er behov for inden 2050ii. 

Selv om væksten i vindmølleproduktionen har været tocifrede i de seneste år, er den delvis aftaget i Europa. Men de langsigtede perspektiver er fortsat positive, drevet af Kina og nye markeder. Derudover oplever Canada, Brasilien, Australien og Sydafrika stadig stærk vækst inden for vindkraft, mens Indien, Storbritannien og Frankrig har uudnyttet potentiale. 

Vindmølleproducenternes udfordringer og forventninger

Selv om mulighederne er enorme, er risiciene det også. Usikkerhed og overkapacitet har ført til aggressiv prissætning og konkurrence. Omkostningerne forbundet med vindmøller er fortsat med at falde, hvilket har drevet store OEM'er til at finde nye DTC-metoder (design-to-cost), forbedre processer og optimere deres drevsystemer og generatorer. 

Der er også tekniske udfordringer. Vindmøllerne bliver større for at forbedre energiopsamlingen, mens tårnene vokser i højden for at udnytte stærkere og mere ensartede luftstrømme, hvilket også reducerer elproduktions afbrydelserne. Alt imens producenterne tager højde for disse evolutionære udviklinger, skal de også opretholde høje standarder for pålidelighed, samtidig med at de optimerer omkostningerne til drift og transporten til installationsstederne, herunder offshore.  

Alt dette kræver innovation af nye materialer, letvægtskabler, bedre tilslutningsmuligheder og plug-and-play-løsninger til de lavest mulige vedligeholdelsesomkostninger. I et miljø, hvor time-to-market er nøglen, og innovationen accelereres, forventer markedslederne fælles udvikling, kompetent teknisk rådgivning, hurtig test og nye produkter, der er nemme at installere, fra underleverandører og partnere, der er parate til at tage et større ansvar i værdikæden. Det overordnede mål er at reducere forsyningskædens kompleksitet gennem vertikal integration, modulering og højere standardisering, så der opretholdes stærke kvalitetsstandarder og lokal tilstedeværelse.

Nexans' rolle i energiomstilling

Nexans' engagement i vedvarende energi går tilbage til begyndelsen af det tyvende århundrede, hvor vi tilsluttede Europas første vandkraftværker til nettet. Nu hjælper vores kabelprodukt-, design- og supportløsninger branchen med at opnå konkurrencedygtige energiomstillings- og elektrificeringsanlæg. Vi kalder dette tilbud WINDLINK® for at afspejle produktets rolle i leveringen af problemfri el-forsyningslinje fra turbine til net.

WINDLINK®

Komplette, tilpassede kabelløsninger og serviceydelser til vindmøller over hele verden

Med WINDLINK® bliver den kabeltekniske løsning en enkelt ordre til én leverandør. Vi leverer ikke kun kabler og komponenter, men færdigkonstruerede kabelløsninger, der forbinder turbineterminalerne med net tilslutningen på jorden – understøttet af end-to-end-support, der strækker sig fra indledende konceptdrøftelser til hele installationens levetid. 

Det betyder, at du opnår konkurrencemæssige fordele til dit næste vindmølleprojekt ved at reducere time-to-market, nedbringe omkostningerne og etablere en sikker, effektiv og pålidelig forsyningskæde.

Reduceret time-to-market

Vores ekspertise inden for elektriske systemer og forståelse af et vindmølleprojekts tekniske behov "sammen med innovative processer som eks. ”residential engineering” hos kunden" muliggør hurtigere udviklings-, kvalifikations- og produktionscyklusser. Vores integrerede kabelløsninger omfatter konfektionerede, færdige kabler og alt tilbehør, hvilket giver mulighed for nem montering og installation med lave fejlrater og enestående holdbarhed. 

  • Vi producerer alle kablerne til Vinger, nacelle, tårn og base – ikke kun til kraftoverførsel, men også lavspændings og datakabler til sensorer, controllere, fieldbus, profibus og optiske fibre. Vi fremstiller desuden aktivt udstyr til forskellige applikationer som styresystemer, IP-telefoni, overvågning og andet udstyr. 
  • Vores fordele omfatter innovation og integration med lette, fleksible kabler, der kan klare drejningsmomenter, temperaturer, olie, varme og vibrationer.
  • Vi reducerer omkostningerne takket være kabler, der er 40 procent lettere, men med samme styrke. 

Omkostningskonkurrencedygtige løsninger

WINDLINK® Complete and customized cable solutions and services for wind turbines, worldwide
  • Vi bruger en TCO*-metode (Total Cost of Ownership) til at reducere energiomkostninger (LCOE – Levelised cost of Energy).
  • Vores tilbud om styring af produktivitets-pipeline er baseret på optimering af teknisk design, standardisering og modulering.
  • Vores ”One Stop Shop” reducerer dine købs- og driftsomkostninger, som reduceres yderligere ved hjælpe af vores effektive produktionsprocesser. 

 

Sikker og pålidelig forsyningskæde

  • Vi er en global gruppe med lokale virksomheder på centrale lokationer.
  • Vi har iværksat standardiserede industrielle processer på tværs af regioner og anlæg, støttet af adgang til en komplet produkt portefølje.
  • Vi udfører leverancer ved hjælp af avancerede logistik ydelser med vertikalt integreret opbygning, for at sikre kontinuitet og fleksibilitet i forsyningskæden.  
  • Vi kompletterer dette med implementeringsassistance og fælles produktions planlægning, der anvender effektiv kvalitetsstyring i henhold til APQP*4Wind-kravene (Advanced Product Quality Planning), samt support. 

En gennemprøvet partner

Nexans har et dokumenteret ry for pålidelige kabler og teknisk ekspertise med en betydelig produktionskapacitet på verdensplan. Kabler og komponenter af høj kvalitet holder vindmølle parkerne i gang, så energi tab og dyre nedlukninger undgås. Vi tilbyder derfor pålidelighed, tillid og sikkerhed baseret på bred erfaring inden for lignende områder som automatisering, offshore-installationer og net-tilslutnings løsninger. 

Vi er en nøglespiller og strategisk partner inden for vindenergi.  

Vi står i spidsen for at gøre verdens energiomstilling til en mere forbundet og bæredygtig fremtid. 

Kontakt os

Emner, du ønsker mere information om

Obligatoriske felter*

Kontrollér adressen ien.

En e-mailadresse må kun indeholde et @

Beskyttelse af persondata

Du har ret til at gøre indsigelse mod, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet og bruges i markedsføring eller til kommercielle formål.

Tak!

Tak , fordi du kontakter os. Du hører snart fra os

Fejl

Der opstod en fejl igen

Luk