Energikilder og energieffektivitet

Løsninger til en mere bæredygtig fremtid

I henhold til vores elaftale kommer den elektricitet, vi forbruger på vores hovedkontor og i vores produktionsanlæg i Sverige, udelukkende fra vedvarende elektricitet. Som gruppe har vi også besluttet at bidrage til reduktionen af drivhusgasser ved at gøre al produktion CO2-neutral i 2030.

  • Flisfyret – et kredsløb, der kaldes "godt nok"
    Vi har erstattet vores gamle oliefyr med en flisfyr, der opvarmer vores lokaler i Grimsås. Det træflis, vi brænder, kommer fra gamle brugte kabeltromler, der ikke længere kan repareres, og fra engangspaller, der kommer her via vores leverancer.
     
  • Varme fra kølevand opvarmer vores lokaler
    Den varme plast, der kommer ud af "ekstruderen" (sprøjten med plastmassen, der omslutter kablets metalledninger), skal afkøles med det samme, hvilket sker i et lukket kølevandssystem. Når den varme plast afkøles, opvarmes vandet og overføres derefter til vores varmtvandsbassin, som er forbundet til en varmepumpe. Varmepumpen udnytter varmen i vandet og kan generere 1 megawatt termisk energi, der er forbundet til det samme varmesystem som vores flisfyr.
    I årets varmere perioder, når temperaturen overstiger +2 grader, er det kun varmepumpen, der opvarmer vores lokaler, og fliskedlen kan stå stille.

Kontakt os

Emner, du ønsker mere information om

Obligatoriske felter*

Kontrollér adressen ien.

En e-mailadresse må kun indeholde et @

Beskyttelse af persondata

Du har ret til at gøre indsigelse mod, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet og bruges i markedsføring eller til kommercielle formål.

Tak!

Tak , fordi du kontakter os. Du hører snart fra os

Fejl

Der opstod en fejl igen

Luk