Fuld fart mod fordobling af kapaciteten

Martin Nilsson og Eric Nordetun arbejder med produktionsteknologi hos Nexans. Her får du et glimt af deres hverdag.

Production technicians at Nexans

Der er drøn på Nexans’ produktionsenheder. Efterspørgslen er så høj, at det nogle gange kan være svært at følge med i produktion. Derfor bliver den højbelastede linje 23 ombygget til at aflaste andre produktionslinjer.

Maskinen vil blandt andet blive udstyret med tre separate sprøjter, der gør det muligt at fremstille kabler med kapper i forskellige materialer på linjen. I første etape drejer det sig om halogenfri kapper, men tre sprøjter åbner også mulighed for polyethylen og PVC-kapper. Sikkerheden opgraderes også, så linje 23 kan CE-certificeres. Der fordres teamwork hos Produktionsteknik med to projektledere og syv procesteknikere.

Projektlederne påbegynder et arbejde, så snart der er afgivet en arbejdsordre. De budgetterer, planlægger, udarbejder tidsfrister og ansøger om midler fra hovedkvarteret. Et job, hvor man til tider er tvunget til at lægge en dæmper på sig, ifølge projektleder Martin Nilsson.

– Når projektet er godt i gang, er den største udfordring at holde sig til tidsplanen. Det er nemt at løbe af sporet og "udvide projektet", når man først kommer i gang.

Når maskinen er på plads, tager procesteknikerne over. De er ansvarlige for alle trin fra testkørsel til fuld produktion.

– Når vi indkører en ny maskine, gør vi det normalt i samarbejde med en repræsentant fra producenten og den operatør, der skal betjene maskinen. I samme forbindelse bestiller og tester vi de nødvendige værktøjer, primært muffer og dyser, der sprøjtestøber kappematerialet, siger projekttekniker Eric Nordetun.

Når maskinen kan køre gnidningsløst, skal de kabler, den producerer, undersøges.

– Vi videregiver kablerne til vores laboratorium, som blandt andet kontrollerer brudstyrke og brandsikkerhed," siger Eric Nordetun.

Til sidst, inden maskinen frigives til produktion, dokumenterer Eric Nordetun alt, hvad der er blevet gjort, i tilfælde af nedbrud, eller hvis en anden skal overtage vedligeholdelsen.

Hvordan vil kunderne blive påvirket af arbejdet på linje 23?
– Frem for alt kan de se frem til smidigere levering, når vi fordobler kapaciteten for kabler med stor efterspørgsel. Men andre kabler kan selvfølgelig også leveres hurtigere. Og kablerne får en mere robust markering, siger Martin Nilsson.

Kontakt os

Emner, du ønsker mere information om

Obligatoriske felter*

Kontrollér adressen ien.

En e-mailadresse må kun indeholde et @

Beskyttelse af persondata

Du har ret til at gøre indsigelse mod, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet og bruges i markedsføring eller til kommercielle formål.

Tak!

Tak , fordi du kontakter os. Du hører snart fra os

Fejl

Der opstod en fejl igen

Luk