Easy på arbejdet

I den ene ende står tre gange 83 kilometer ledere. I den anden ende ruller en tromle det færdige installationskabel op.

Machine Operator at Nexans - Daniel Karlsson

 

I mellemtiden har lederne passeret gennem SZ-maskine 8 med en hastighed på 110 meter/minut (ca. 6,6 km/t) og undervejs modtaget papirbetræk og to lag kappe – en indvendig brandsikker og en udvendig, der er hvid, glat og stilfuld.

Undervejs går maskinoperatør Daniel Karlsson og overvåger resultatet, især hvor kablet passerer det sidste bad, hvor det smeltede plastgranulat former den ydre kappe, når det stivner.

– Der er du nødt til at være opmærksom – hvis overfladen er ru eller grim, kan kablet ikke sælges, siger han.

Når kabeltromlen for enden af linjen er fuld, klipper han kablet og tester, om den elektriske ledeevne følger specifikationskravene. Derefter går den videre til kunden.

Daniel arbejder kun weekender med to 14,5-timers skift.

– Det passer mig rigtig godt. Vi har en lille gård hjemme i Båraryd uden for Gislaved, med to køer, en tyr, kyllinger, grise og lidt skov.

  • Sted: Grimsås, afdeling 523 hos Nexans Sweden AB.
     
  • Hvad: Maskinoperatør Daniel Karlsson har startet sit første weekendskift ved SZ-maskinen. Han arbejder to skift om ugen, fredag 13.00-03.24 og søndag 08.45-23.12.
     
  • Hvordan: Med fuld kontrol over hele processen fra løse ledere til et halogenfrit installationskabel: type EXQ EasyTM.

Han har kørt den samme maskine, siden han kom til Nexans for næsten ti år siden. Det er et hårdtarbejdende makkerpar, der sjældent har uoverensstemmelser. I løbet af et normalt skift producerer de omkring 80 kilometer kabel.

–  Det kan være lidt surt, hvis der går kludder i det, når samlinger eller papir går skævt. Men det sker sjældent nu til dags, maskinen er blevet moderniseret med ny elektronik med bedre styring.

Han nyder sit job, ikke mindst med sine arbejdskammerater.

–  Sammenholdet er så godt, at vi også socialiserer privat. Vi går i fitnesscenter sammen og vi har et hold, der cykler Vätternrundan.

Daniel Karlsson er også tilfreds med Nexans som arbejdsgiver.

– Ikke mindst fordi firmaet hjælper folk med at tackle hverdagen uden for arbejdet. Hvis nogen skal hente børn på et bestemt tidspunkt eller ikke kan tage aftenvagter, så bliver der taget højde for det i planlægningen af deres arbejdstider.

 Så Daniel og SZ-maskine 8 vil være makkerpar i mange år.

–  Jeg trives så godt her, at jeg ikke kunne drømme om at skifte arbejde.

 

Kontakt os

Emner, du ønsker mere information om

Obligatoriske felter*

Kontrollér adressen ien.

En e-mailadresse må kun indeholde et @

Beskyttelse af persondata

Du har ret til at gøre indsigelse mod, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet og bruges i markedsføring eller til kommercielle formål.

Tak!

Tak , fordi du kontakter os. Du hører snart fra os

Fejl

Der opstod en fejl igen

Luk