Virksomheden

Nexans gennemfører opkøb af Reka Cables for at elektrificere Norden

26. apr. 2023
Velkommen Reka!

Velkommen Reka!

Nexans meddeler, at opkøbet af Reka Cables, en førende virksomhed inden for fremstilling afhøj-, mellem- og lavspændingskabler, er gennemført.

  • Med en omsætning på 172 millioner euro i 2022 er dette opkøb helt i tråd med koncernensstrategiske ambition om at blive en Pure Electrification Player med fokus på at bidrage tilkulstofneutralitet inden 2030.
  • Nexans og Reka Cables vil samle deres idéer og ekspertise på tværs af Norden. Denkombinerede forretning vil fortsat være på forkant med bæredygtighed og innovation for atlevere sikre kabler af høj kvalitet til nordiske kunder.

Paris, France, April 26, 2023 – Nexans offentliggør i dag, at virksomheden har gennemført opkøbet af Reka Cables, en førsteklasses producent af høj-, mellem- og lavspændingskabler i Finland, fra Reka Industrial (noteret på NASDAQ Helsinki Ltd.) efter modtagelse af myndighedsgodkendelse.

Dette opkøb markerer endnu en milepæl i Nexans' ambition om at blive en Pure Electrification Player med fokus på den overordnede værdikæde. Reka Cables, der har hovedkvarter i Hyvinkää, Finland, har leveret kabler af høj kvalitet til kunder inden for energi-, infrastruktur- og byggesektoren i over 60 år.

Virksomheden driver tre fabrikker i Finland, som skal supplere Nexans' eksisterende aktiviteter i Sverige og Norge. I 2022 rapporterede Reka Cables et aktuelt salg på 172 millioner euro og et EBITDA på 11 millioner euro.

Relateret dokument
pdf - 206.4 kB

Nexans gennemfører opkøb af Reka Cables for at elektrificere Norden

Download
Reka Riihimaki Production Plant
Reka Riihimaki Production Plant

Kombineret med Nexans' globale rækkevidde og innovationskapacitet vil virksomhederne skabe betydelig værdi for kunder i og uden for Norden. Nexans og Reka Cables deler en kultur, der lægger vægt på bæredygtighed og førsteklasses kundeoplevelser.

Som en del af opkøbet vil Reka Cables blive integreret i Nexans' forretningsgruppe for distribution og brug. Denne operation åbner også store perspektiver for både Reka Cables' og Nexans' teams med udsigt til endnu flere synergier og udviklingsmuligheder.

“ Vi er utrolig glade for at byde nye kolleger velkommen og blive en af de største spillere i Norden. Sammen kan vi gøre endnu mere for at løse vor tids største udfordring, klimaomstillingen, og accelerere elektrificeringen både her i Norden og resten af verden. Et af vores konkrete bæredygtighedsmål er, at 95 procent af alt, hvad vi sælger i Norden, også skal produceres i Norden i 2025. Nu hvor Reka bliver en del af Nexans når vi 90 procent lokal produktion og er godt på vej til at nå målet før tid. ”

Lars Josefsson

General Manager BU Nordic Nexans

“ Forretningstransaktionen skaber nye muligheder for Reka Cables-teams og vil give dem nye muligheder for at vokse og udvikle sig i fremtiden som en del af Nexans ”

Markku E. Rentto,

Formand for bestyrelsen for Reka Industrial

Din kontakt

Emmanuel Guinot

Corporate Communication Director

Élodie Robbe-Mouillot

VP Investor Relations

Kontakt os

Emner, du ønsker mere information om

Obligatoriske felter*

Kontrollér adressen ien.

En e-mailadresse må kun indeholde et @

Beskyttelse af persondata

Du har ret til at gøre indsigelse mod, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet og bruges i markedsføring eller til kommercielle formål.

Tak!

Tak , fordi du kontakter os. Du hører snart fra os

Fejl

Der opstod en fejl igen

Luk