Virksomheden

Nexans underskriver aftale om at overtage Reka Cables fra Reka Industrial

10. nov. 2022

Nexans SA  meddelte i dag, at det havde indgået en aktieopkøbsaftale (Share Purchase Agreement) med Reka Industrial Plc om at overtage Reka Cables. Denne overtagelse vil styrke Nexans’ position i Norden, navnlig hvad angår elnet og installation.

Reka Cables, som er grundlagt i 1961, er aktiv inden for fremstillingen af kabler til lav- og mellem- spænding til brug for elnet og installation. Med en omsætning, der forventes at overstige 160 millioner euros i 2022, og 270 ansatte er selskabet en af lederne på det finske marked samtidig med, at det har aktiviteter i fire lande og nyder godt af et højt omdømme i Norden. I november 2021 blev det en af de første kabelfabrikanter til at blive kulstofneutral på scope 1 og 2.

Nexans vil overtage Reka Cables for en aktiepris på 53 millioner euros herunder en finansiel nettogæld på 6,5 millioner euros som opgjort i slutningen af september 2022. Fuldbyrdelsen af aftalen er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes at finde sted i første halvdel af 2023.

“ Med et dybt engagement i energiomstillingen og kulstofneutralitet er Reka Cables helt på linje med Gruppens strategiske ambition om at blive en Pure Electrification Player, der er forpligtet på at bidrage til kulstoftneutralitet inden 2030. Denne finske operation af høj kvalitet vil yderligere bidrage til Nexans’ mulighed for at betjene vores nordiske kunder i regionen med sikre kabler af høj kvalitet. Jeg er overbevist om, at denne operation vil være til fordel for medarbejderne hos både Reka Cables og Nexans med udsigt til synergier og udviklingsmuligheder for dem begge. ”

Christopher Guérin

Nexans CEO

“ Medarbejderne hos Reka Cables’ har konsekvent leveret kabler af høj kvalitet. Som en global spiller inden for elektrificering og en aktiv deltager i energiomstillingen passer Nexans perfekt sammen med Reka Cables. ”

Jukka Poutanen

Reka Cables’ CEO

Din kontakt

Élodie Robbe-Mouillot

VP Investor Relations

Emmanuel Guinot

Corporate Communication Director

Kontakt os

Emner, du ønsker mere information om

Obligatoriske felter*

Kontrollér adressen ien.

En e-mailadresse må kun indeholde et @

Beskyttelse af persondata

Du har ret til at gøre indsigelse mod, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet og bruges i markedsføring eller til kommercielle formål.

Tak!

Tak , fordi du kontakter os. Du hører snart fra os

Fejl

Der opstod en fejl igen

Luk