Nexans lancerer INFRABIRD™, en innovativ løsning til beskyttelse af gadeskabe med fiberoptiske bredbåndstilslutninger

Paris, 19. oktober 2020 – Nexans har udviklet en innovativ løsning for at hjælpe teleselskaber med håndteringen af problemet med uautoriseret adgang til deres bredbåndsskabe. Dette smarte, nøgleløse overvågningssystem til adgang og IoT har fået navnet INFRABIRD™, og kan på nogle få minutter opgradere et passivt skab til en smart cloud-tilsluttet ressource. 

INFRABIRD™-løsningen bygger på lavspændingssensorer, som forbinder bredbåndsskabene med IoT-net, som eksempelvis LoRa og Sigfox. Løsningen omfatter også en smart lås, f.eks. den batteriløse ILOQ S50, for at tilbyde nøgleløs adgang for autoriseret vedligeholdelsespersonale samt mobil- og webapplikationer. Med denne løsning kan teleoperatørerne beskytte deres kritiske infrastruktur ved at overvåge aktivitetslogger og gadeskabenes status.
 

”Den største fordel ved INFRABIRD™ er, at den hjælper vores kunder med at forbedre deres serviceniveauer ved at gøre bredbåndsskabene mere sikre, samtidig med at det går hurtigere at afhjælpe eventuelle afbrydelser”,
siger Thibault Goulin, chef for digitale løsninger i Nexans. 

 

”Vi har udviklet denne løsning i tæt samarbejde med kunder som meddelte, at de havde store problemer med at opretholde sikkerheden i gadeskabene. De ønskede et system som registrerede, hvis nogen forsøgte at trænge ind, eller mere simple ting, som at nogen ikke havde lukket døren ordentligt, hvilket kunne udgøre en risiko for offentligheden.

Nexans har brugt sine ekspertkompetencer inden for fiberoptiske net for at udvikle INFRABIRD™ som en del af produktudbuddet til bredbåndsoperatører. Løsningen er beregnet til montering i gadeskabe, som indeholder fiberoptik til bredbåndsforbindelser mellem netejere og kommercielle operatører. Systemet installeres hurtigt og nemt, især fordi der ikke kræves ekstra strømforsyning eller optofiberkabler. Batteriløs og nøgleløs håndtering reducerer også vedligeholdelsesbehovet, fordi udskiftning af batterier ikke er nødvendig. 

Siden lanceringen er cirka 40 INFRABIRD™-systemer allerede installeret ved følsomme FTTH-net. Nexans forventer, at dette antal vil stige kraftigt i forbindelse med fiberinstallationer til bredbånd, og at man i Frankrig vil have udstyret flere end 50.000 skabe med INFRABIRD™, eller et lignende system i 2025. Nexans har oprettet et referencesystem, der snart bliver standard for beskyttelse af bredbåndsforbindelser.

Lær mere om INFRABIRD ™ i video: Se det nu!

 

Relaterede Dokument