Nexans udpeget til hovedleverandør af eksportkabler til det havmølleprojekt Seagreen

Nexans er SSE’s foretrukne leverandør af konstruktion, produktion og installation af transmissionskabler onshore og offshore til havmølleparken Seagreen med en kapacitet på 1.075 MW.

Paris La Défense, 4. november 2019 – Nexans er valgt som hovedleverandør af SSE til konstruktion, produktion og installation af transmissionskabler til jord- og havforlægning til den første udbygningsfase af havmølleprojektet Seagreen. Denne første fase omfatter vindparkerne Seagreen Alpha og Bravo, som er under opførelse uden for den skotske kyst på højde med  Angus-regionen. Med en samlet kapacitet på 1.075 MW bliver det det største havmølleprojekt i Skotland, når det tages i drift i løbet af 2024.

Nexans skal levere og installere tre havstransmissionskabler, 65 km lange og tre jordtransmissionskabler, 20 km lange til projektet.

 – Vi er glade for at kunne meddele at Nexans bliver vores hovedleverandør af konstruktion, levering og installation af hav- og jordtransmissionskabler. Nexans er en af verdens førende virksomheder på dette området, og denne kontrakt er et vigtigt skridt for Seagreen-projektet, siger Seagreens projektleder John Hill.

 – Vi er meget glade for at have vundet denne kontrakt fra SSE, og glæder os til at kunne bidrage til kraftoverføringen fra Skotlands største vindpark, siger Vincent Desale, Nexans Senior Vice President for koncernens Subsea and Land System-division.

SSE Renewables, Seagreens ejere, gennemfører en række events under navnet ”Meet the Buyer” den 5.–7. november i henholdsvis Inverness, Aberdeen og Dundee for at markedsføre kontraktmuligheder for lokale virksomheder, som vil engagere sig i Seagreen-projektet. Nexans deltager i disse events for at møde aktørerne i leverandørkæden og diskutere deres serviceudbud til projektet.

Din kontakt

Ksenia Kanareva Press relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
ksenia.kanareva@nexans.com
Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Marieme Diop Financial communication
Telefon +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com
Aurelia Baudey-Vignaud Investor relations
Telefon +33 (0)1 78 15 03 94
aurelia.baudey-vignaud@nexans.com

About Nexans

Om Nexans Nexans er førende på verdensmarkedet inden for kabler og kabelløsninger og sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af førsteklasses produkter og innovative services. I mere end 120 år har innovation været virksomhedens kendetegn, der gør Nexans i stand til at fremme en mere sikker, mere effektiv og smartere fremtid sammen med sine kunder. Nexans ambition er at være en samarbejdspartner og støtte for kunderne inden for energitransmission og understøttelse af eksponentiel vækst af data på fire hovedforretningsområder: Kommercielle Bygninger & Boliger (blandt andet el-, vand- og gasselskaber, intelligente elnet, e-mobilitet), Højspænding & Projekter (havvindmøller, undervandskabler, højspænding på land), Telekommunikation & Data (datatransmission, telekommunikationsnetværk, hyperscale datacentre, LAN), og Industri & Løsninger (blandt andet vedvarende energikilder, transport, Olie & Gas samt automatisering). Corporative Social Accountabilty - virksomhedens sociale ansvar - er et vejledende princip for Nexans’ forretningsaktiviteter og interne praksis. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Koncernens engagement i at udvikle etiske og bæredygtige kabler i høj kvalitet driver det aktive engagement i flere førende brancheforeninger, blandt andet Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) eller CIGRE for at nævne nogle få. Nexans har cirka 27.000 medarbejdere og industriel tilstedeværelse i 34 lande samt salgskontorer over hele verden. I 2018 havde koncernen en omsætning på 6,5 mia. euro. Nexans er børsnoteret på Euronext Paris, afdeling A.

http:\\www.nexans.com