Nexans kvalificerer højspændingskabel til højspændingsforbindelse over norske Fensfjorden på rekorddybde

Nexans har kvalificeret sit 420 kV-PEX-kabelsystem til anvendelse på vanddybder ned til 550 meter til BKK’s nye højspændingsforbindelse over Fensfjorden. Det åbner for nye muligheder til at konstruere højspændingskabler til installation på større vanddybder end tidligere.

Världsrekort_300Paris La Défense, 22. juli 2019 – Nexans, som er førende på verdensmarkedet inden for kabler, kabelløsninger og services, har gennemført den endelige typetest for at kvalificere sit avancerede PEX-kabel på 420 kV til havudlægning på 550 meters dybde – og slår dermed ny verdensrekord.

Typetestningen af kablet, udført af Nexans Norway, er en vigtig forberedelse til projektet, som skal skabe en højspændingsforbindelse over Fensfjorden i Bergen-området. Fjorden er cirka 8 kilometer bred og har en dybde på ned til 526 meter.

Pålidelig strømforsyning
BKK Nett AS, et af Norges største energiselskaber, har en storstilet plan om at styrke højspændingsnettet på det norske Västlandet, hvoraf Fensfjorden-projektet er en del. Planen omfatter en ny 420 KV-ledning mellem Modalen og Mongstad, som skal give en stabil og pålidelig strømforsyning til over 420.000 husstande, industrier og virksomheder i regionen. 

Ivar Rolfstad, Nexans projektleder, siger: 
– Vi har al mulig grund til at være stolte af det, vi har opnået. Vi har rykket grænserne for, hvad der er teknisk muligt og slået vores egen verdensrekord!

Nexans havde også tidligere verdensrekorden, med et 20 kilometer lang PEX-isoleret 420 kV-kabel, installeret i 390 meters dybde i Hjeltefjorden i Norge. Nexans har udviklet og fremstillet Fensfjorden-kablet på sin norske fabrik i Halden.
Installation og arbejdet på fjordbunden udføres af Nexans’ kabeludlægningsfartøj C/S Nexans Skagerrak senere i år.

Relaterede information

Din kontakt

Ksenia Kanareva Press relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
ksenia.kanareva@nexans.com
Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com

Om Nexans

Nexans er førende på verdensmarkedet inden for kabler og kabelløsninger og sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af førsteklasses produkter og innovative services. I mere end 120 år har innovation været virksomhedens kendetegn, der gør Nexans i stand til at fremme en mere sikker, mere effektiv og smartere fremtid sammen med sine kunder. Nexans ambition er at være en samarbejdspartner og støtte for kunderne inden for energitransmission og understøttelse af eksponentiel vækst af data på fire hovedforretningsområder: Kommercielle Bygninger & Boliger (blandt andet el-, vand- og gasselskaber, intelligente elnet, e-mobilitet), Højspænding & Projekter (havvindmøller, undervandskabler, højspænding på land), Telekommunikation & Data (datatransmission, telekommunikationsnetværk, hyperscale datacentre, LAN), og Industri & Løsninger (blandt andet vedvarende energikilder, transport, Olie & Gas samt automatisering). Corporative Social Accountabilty - virksomhedens sociale ansvar - er et vejledende princip for Nexans’ forretningsaktiviteter og interne praksis. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Koncernens engagement i at udvikle etiske og bæredygtige kabler i høj kvalitet driver det aktive engagement i flere førende brancheforeninger, blandt andet Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) eller CIGRE for at nævne nogle få. Nexans har cirka 27.000 medarbejdere og industriel tilstedeværelse i 34 lande samt salgskontorer over hele verden. I 2018 havde koncernen en omsætning på 6,5 mia. euro. Nexans er børsnoteret på Euronext Paris, afdeling A.

http:\\www.nexans.com