Nexans jordkabler benyttes til at genskabe det smukke miljø i den engelske landsby.

Dorset 200Hensigten med projektet er at erstatte luftledninger med jordforlagte højspændingskabler fra Nexans, så 22 master kan afmonteres.
 
Paris La Défense, 29. april 2019 – Nexans har underskrevet en kontrakt til værdi af 35 millioner euro på levering af højspændingskabler til jordforlægning til et projekt, som skal forbedre det visuelle indtryk af Dorset. Ordren kommer fra hovedentreprenøren Morgan Sindall Infrastructure og er en del af deres rammeaftale om elledninger til jordforlægning til National Grid. 

Nexans bistår med ekspertise
Projektet vil have fokus på at reducere det visuelle indtryk af en 8,8 kilometer lang sektion af en luftledning (400 kV), og erstatte den med en nedgravet ledning, så 22 master kan afmonteres. Arbejdet omfatter også konstruktion af to nye transformatorstationer, der er nødvendige for at forbinde de nye jordkabler med den resterende luftledning.
Nexans skal levere over 100 km specialfremstillet højspændingskabel med kobberledere og PEX-isolering, der egner sig til jordforlægning. Kablerne skal bruges til at konstruere to 3-faset kredse, hvor hver af dem har to kabler per fase. Nexans stiller også tilbehør og splejseservices til rådighed.
 – Vi er meget glade for at kunne deltage i dette vigtige National Grid-projekt og kunne vise vores kapacitet inden for jordkabler for at reducere det visuelle indtryk af højspændings-elledninger. Nexans har haft et intensivt samarbejde med Morgan Sindall Infrastructure helt fra starten af designprocessen, som allerede har nået den fase, hvor vi er i gang med finjustering og optimering af kabelsystemet. Det bliver spændende for hele teknikteamet, når de første kabellængder bliver fremstillet vi vores ekstruderingslinje, og det første tilbehør kommer ud af pressen. Nexans bistår fortsat projektet med sin velrenommerede tekniske ekspertise for at skabe den optimale værdi for National Grid, siger Laurent Guillaumin, Nexans Business Development Director UK/Ireland Subsea and Land Systems.

Op til tre år
Anlægsarbejdet forventes at gå i gang i løbet af foråret 2019 og tager op til tre år at gennemføre, inklusive afmonteringen af den nuværende ledning og masterne.
Kablerne bliver fremstillet på Nexans belgiske fabrik i Charleroi, mens tilbehøret leveres af Nexans’ fabrik i Cortaillaud, Schweiz. Splejsningen udføres af Nexans’ britiske installationsteam.

Din kontakt

Marieme Diop Financial communication
Telefon +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com
Michel Gédéon Financial communication
Telefon +33 (0)1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
ksenia.kanareva@nexans.com
Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com

Om Nexans

Nexans er førende på verdensmarkedet inden for kabler og kabelløsninger og sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af førsteklasses produkter og innovative services. I mere end 120 år har innovation været virksomhedens kendetegn, der gør Nexans i stand til at fremme en mere sikker, mere effektiv og smartere fremtid sammen med sine kunder. Nexans ambition er at være en samarbejdspartner og støtte for kunderne inden for energitransmission og understøttelse af eksponentiel vækst af data på fire hovedforretningsområder: Kommercielle Bygninger & Boliger (blandt andet el-, vand- og gasselskaber, intelligente elnet, e-mobilitet), Højspænding & Projekter (havvindmøller, undervandskabler, højspænding på land), Telekommunikation & Data (datatransmission, telekommunikationsnetværk, hyperscale datacentre, LAN), og Industri & Løsninger (blandt andet vedvarende energikilder, transport, Olie & Gas samt automatisering). Corporative Social Accountabilty - virksomhedens sociale ansvar - er et vejledende princip for Nexans’ forretningsaktiviteter og interne praksis. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Koncernens engagement i at udvikle etiske og bæredygtige kabler i høj kvalitet driver det aktive engagement i flere førende brancheforeninger, blandt andet Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) eller CIGRE for at nævne nogle få. Nexans har cirka 27.000 medarbejdere og industriel tilstedeværelse i 34 lande samt salgskontorer over hele verden. I 2018 havde koncernen en omsætning på 6,5 mia. euro. Nexans er børsnoteret på Euronext Paris, afdeling A.

www.nexans.com