Nexans er blevet tildelt en kontakt af til en værdi på over 190 millioner euro for at styrke eldistributionsnet i Europa og Latinamerika

I de kommende to år skal Nexans levere mellem- og lavspændingskabler til udbygning af eldistributionsnet på vegne af et af verdens største energiselskaber.

Kontrakten indgår i en rammeaftale, som omfatter flere lande i Europa og Latinamerika. Nexans innovative teknologi for mellemspændingskabler – POWERBOOST™ – får sin debut i det italienske projekt.
Elnät Milano 500
Paris La Défense, 13. februar 2019 – I en global licitation, der blev udbudt af et af verdens største energiselskaber, er det lykkedes Nexans at få tildelt en kontrakt til en værdi på over 190 millioner euro på levering af mellem- og lavspændingskabler. I de kommende to år skal Nexans understøtte udbygningen af kundens eldistributionsnet i Europa og Latinamerika.
Vi er meget glade for, at vi har fået denne ordre i hus i hård konkurrence med øvrige tilbudsgivere. Ordren skyldes hovedsageligt vores fremragende tekniske kvalitet på vores produkter, kombineret med et meget konkurrencedygtigt tilbud. Ved at fremhæve vores globale ekspertise og lokale tilstedeværelse, kunne vi bevise vores evne til at støtte vores kunder gennem hele kunderejsen, fra konstruktion og specifikationer til levering, siger Nexans administrerende direktør og koncernchef Christopher Guérin.

Koncernens lokale tilstedeværelse var en af fordelene i tilbuddet
Flere af Nexans’ enheder rundt om i verden var involveret i tilbuddet, som dækker leverancer af mellemspændingskabler på 12/20 kV og lavspændingskabler på 0,6/1 kV i perioden af 2018–2020. Koncernens lokale tilstedeværelse var en af fordelene i tilbuddet, fordi kablerne skal leveres af Nexans’ enheder i Brasilien, Chile, Colombia, Peru, Italien og Rumænien. Ud over at opfylde de tekniske specifikationer, klarede disse enheder de strenge miljø- og bæredygtighedsstandarder med certificeringer i henhold til ISO 14067.

En banebrydende del af kontrakten er, at Nexans skal levere sin nye patenterede mellemspændingskabelteknologi, POWERBOOST™, i Italien. Den er udviklet til at opfylde de skiftende behov i såvel det nuværende som det fremtidige elnet. En af fordele ved den højeffektive POWERBOOST™-teknologi er kortere produktionstider takket være en forenklet fremstillingsproces. Ved at benytte en patenteret termoplastisk isoleringsblanding bliver det også mindre energikrævende at fremstille POWERBOOST™-kabler sammenlignet med PEX-kabler, og de kan nemt genindvindes.
Kontrakten med Nexans løber indledningsvis i to år. Kablerne bliver installeret i Italien, Rumænien, Brasilien, Chile, Argentina, Peru og Colombia.

Relaterede information

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
ksenia.kanareva@nexans.com
Michel Gédéon Financial communication
Telefon +33 (0)1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Marieme Diop Financial communication
Telefon +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Om Nexans

Nexans er førende på verdensmarkedet inden for kabler og kabelløsninger og sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af førsteklasses produkter og innovative services. I mere end 120 år har innovation været virksomhedens kendetegn, der gør Nexans i stand til at fremme en mere sikker, mere effektiv og smartere fremtid sammen med sine kunder. Nexans ambition er at være en samarbejdspartner og støtte for kunderne inden for energitransmission og understøttelse af eksponentiel vækst af data på fire hovedforretningsområder: Kommercielle Bygninger & Boliger (blandt andet el-, vand- og gasselskaber, intelligente elnet, e-mobilitet), Højspænding & Projekter (havvindmøller, undervandskabler, højspænding på land), Telekommunikation & Data (datatransmission, telekommunikationsnetværk, hyperscale datacentre, LAN), og Industri & Løsninger (blandt andet vedvarende energikilder, transport, Olie & Gas samt automatisering). Corporative Social Accountabilty - virksomhedens sociale ansvar - er et vejledende princip for Nexans’ forretningsaktiviteter og interne praksis. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Koncernens engagement i at udvikle etiske og bæredygtige kabler i høj kvalitet driver det aktive engagement i flere førende brancheforeninger, blandt andet Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) eller CIGRE for at nævne nogle få. Nexans har cirka 27.000 medarbejdere og industriel tilstedeværelse i 34 lande samt salgskontorer over hele verden. I 2018 havde koncernen en omsætning på 6,5 mia. euro. Nexans er børsnoteret på Euronext Paris, afdeling A.

www.nexans.com