Nexans og Emtelle samarbejder for at levere fiberkabelløsninger til svensk jernbaneprojekt

  • Svenske Trafikverket har tildelt Nexans en kontrakt på levering af fiberkabelløsninger til modernisering af de fiberoptiske systemer i det svenske jernbanenet.
  • Inden for rammerne af projektet skal Emtelle Technologies levere mikrorør, såkaldte mikrokabelkanaler, som enkeltrør eller i bundter.

Trafikverket_300Paris La Défense, 11 december 2018 – Nexans, som er førende på verdensmarkedet inden for avancerede kabler og kabelløsninger, er blevet tildelt en kontrakt af Trafikverket på levering af fiberkabelløsninger til en værdi af 65 millioner euro. Nexans’ kabelløsninger og Emtelles mikrorør (enkeltrør eller i bundter) skal bruges i jernbaneprojekter, når den svenske stat fortsætter med udviklingen af sine bredbåndsnet i Sverige.

Det nuværende jernbanesystem gør brug af bredbåndsnet og skalerbare kommunikationsnet. Som en del af det europæiske trafikstyringssystem, European Rail Traffic Management System (ERTMS), overføres data i disse netværk mellem lokationer i jernbanenettet og kontrolcentrene, så trafikken kan overvåges og optimeres, samtidig med at brugersikkerheden bliver forbedret. Reservekapaciteten i det svenske motorvejs- og jernbanetelenet fungerer også som ekstra dataoverføringskapacitet for lokale teleoperatører. Nexans og Emtelle skal levere en nøglefærdig fiberoptisk løsning til Trafikverket. Den bliver helt kompatibel med de nuværende jernbanenetværk og opfylder kundens strenge krav til meget høj blæseydelse til mikrokanalisering.
Nexans er stolte af at kunne bidrage til opgraderingen af det svenske jernbanenetværk med sit innovative sortiment af fiberløsninger, produceret i Sverige. Da det svenske jernbanemarked står over for en stor udbygning af bredbånd, samarbejder vi med Emtelle for at hjælpe kunden med hurtigt og omkostningseffektivt at dække lange strækninger i de nationale netværk med vores topmoderne løsninger, siger Christer Larsson, Nexans chef for telecomsektoren i Norden.

Leveringen af Nexans’ og Emtelles produkter til Trafikverket starter i begyndelsen af 2019 og fortsætter frem til 2029. De fiberoptiske systemer bliver fremstillet på Nexans’ Grimsås-fabrik, mens mikrorør og bundtede mikroprodukter leveres af Emtelle.

  – Gennem samarbejdet har Nexans og Emtelle fået mulighed for at tilbyde en helt kompatibel løsning til Trafikverkets jernbanenetværk i Sverige. Det bedste ved vores mikrorør og bundtede mikrorør er, at de forbedrer operatørernes kapacitet. Forstyrrelsen bliver minimal, takket være hurtigere installationstid, og vores produkter bidrager også til lavere drifts- og totalomkostning, siger Colin Kirkpatrick, European Business Development Director i Emtelle.
  

 

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial communication
Telefon +33 (0)1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Telefon  +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marieme Diop Investor relations
Telefon +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Om Nexans

Nexans er førende på verdensmarkedet inden for kabler og kabelløsninger og sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af førsteklasses produkter og innovative services. I mere end 200 år har innovation været virksomhedens kendetegn, der gør Nexans i stand til at fremme en mere sikker, mere effektiv og smartere fremtid sammen med sine kunder. Nexans ambition er at være en samarbejdspartner og støtte for kunderne inden for energitransmission og understøttelse af eksponentiel vækst af data på fire hovedforretningsområder: Kommercielle Bygninger & Boliger (blandt andet kraftværker, intelligente elnet, e-mobilitet), Højspænding & Projekter (havvindmøller, undervandskabler, højspænding på land), Telekommunikation & Data (datatransmission, telekommunikationsnetværk, hyperscale datacentre, LAN), og Industri & Løsninger (blandt andet vedvarende energikilder, transport, Olie & Gas samt automatisering). Corporative Social Accountabilty - virksomhedens sociale ansvar - er et vejledende princip for Nexans’ forretningsaktiviteter og interne praksis. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Koncernens engagement i at udvikle etiske og bæredygtige kabler i høj kvalitet driver det aktive engagement i flere førende brancheforeninger, blandt andet Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) eller CIGRE for at nævne nogle få. Nexans har flere end 26.000 medarbejdere og industriel tilstedeværelse i 34 lande samt salgskontorer over hele verden. I 2017 havde koncernen en omsætning på 6,4 mia. euro. Nexans er børsnoteret på Euronext Paris, afdeling A. For mere information, besøg:

www.nexans.com

Om Emtelle

Emtelle, med hovedkontor i Hawick, Skotland, har været en af de førende producenter af plastrør- og blæsefibersystemer på verdensmarkedet, siden starten i 1980. I de 35 år Emtelle har været etableret, har virksomheden medvirket ved alle større aktørers bredbåndsprojekter verden over. Virksomheden lytter til kundernes behov og har kompetencerne til at udvikle innovative og unikke produkter, som opfylder kravspecifikationerne i kundens projekt. Fokus ligger også på at skabe den bedst mulige værdi, mindske de samlede projektomkostninger samt minimere installationstid og forstyrrelser. Derfor har Emtelle i den senere tid investeret over 30 millioner euro i sine europæiske produktionsanlæg. Emtelles internationale markedsdækning, med aktiviteter i Storbritannien, Skandinavien og nu også i Tyskland, samt salgskontor i Holland, Sverige, Østeuropa, Australien og Malaysia, gør det muligt at betjene næsten 100 lande. Emtelle har også dedikerede medarbejdere i hele verden, der har ansvaret for support ude på kundernes projektlokaliteter. Emtelles verdensomspændende salgs- og teknikteam samarbejder for at kunne tilbyde højest mulige standard i hele virksomheden, deriblandt kundeservice, og for at bevare sin brancheførende position inden for fiber- og kanaliserede netværk, som gør brug af virksomhedens produktionskapacitet for at udvikle og forfine de bedste løsninger For mere information om Emtelle, besøg:

http://www.emtelle.com/.