Nexans' første interkontinentale fiberoptikprojekt (SAIL) forbinder Brasilien med Cameroun

• Nexans har nået en vigtig milepæl med gennemførelsen af den 6.000 kilometer lange forbindelse over Sydatlanten, som gør brug af andengenerations Repeatered Optical Cables (ROC 2) til undersøisk forlægning.
• Dette nye link skal være med til at opfylde den stigende efterspørgsel på højhastighedsbredbånd i Afrika og Sydamerika. 

Nexans Connects Brazil to Cameroon in Its First Ever Intercontinental Fiber Optic Project (SAIL) Paris La Défense, 17. september 2018 – Ventetid, den korte tidsforsinkelse, som opstår, når data sendes tusindvis af kilometer mellem computere på forskellige kontinenter, betragtes som en stor forhindring for den digitale økonomi. En forsinkelse på blot nogle millisekunder kan være forskellen mellem gevinst og tab for virksomheder, der er aktive i finansbranchen. Med målet om at forsyne Afrika og Sydamerika med en hurtigere og mere stabil internetforbindelse har Nexans produceret, og med succes, testet fiberoptikkabel til den 6.000 kilometer lange forbindelse over Sydatlanten – Inter Link (SAIL) – mellem Cameroun og Brasilien.
Støtte til den digitale økonomi Afrika og Sydamerika
Ventetid har været en stor irritationskilde for IT-virksomheder i Afrika, da deres kommunikation med Nordamerika måtte tage den lange omvej via Vesteuropa. Formålet med SAIL-projektet er at ændre dette ved at udvikle en ny og hurtigere direkte forbindelse over Sydatlanten.
SAIL-projektet indgår i anden fase af Camerouns projekt til udvikling af landets bredbåndsnet (NBNII) og skal forbinde Cameroun med Brasilien. Nexans har spillet en nøglerolle i projektet ved at fremstille fiberoptiske kabler til den 6.000 kilometer lange undersøiske forbindelse, som gør brug af andengenerations kabler med forstærkersystem. Forbindelsen består af fire fiberpar, som hver har en båndbredde på 100 Gbit/s.
Da den endelige test af fase 2, System Acceptance Test (SAT), blev gennemført på Nexans’ fabrik i Rognan i Norge var også kundens repræsentanter Huawei Marine Networks og slutkunderne Camtel og China Unicom til stede.
“Vi er meget tilfredse med Nexans’ produktion og integration af SAIL-kablerne og glæder os til at samarbejde med Nexans fremover,” siger Kevin Zhang, Project Director, Huawei Marine Networks.

“Produktionen af Nexans’ første transatlantiske kabel er en vigtig milepæl i vores løbende udviklingsprogram. Takket være et kompetent og erfarent team og effektive partnersamarbejder, kan vi skabe merværdi for kunderne. Integrationen af de optiske repeatere i kabelsystemet blev gennemført i tæt samarbejde med Huawei Marine Networks. Ved at gennemføre dette projekt inden for tidsplanen og opfylde de strenge kvalitetskrav, har vi styrket vores position på markedet for forstærkede kabelsystemer,” siger Krister Granlie, Executive Vice President, Submarine Telecom and Special Cables, Nexans. 
SAIL-projektet er en fortsættelse af Nexans samarbejde med Huawei Marine Networks under fase 1 af Nigeria-Cameroon Cable System, som blev leveret til Camtel og China Unicom i 2015. Den gennemførte levering af Nexans’ første transatlantiske kabel er et højdepunkt i Huawei Marine Networks og Nexans’ nu ti år lange samarbejde.
De fiberoptiske kabler til undersøisk forlægning blev fremstillet og testet på Nexans’ fabrik i  Rognan, Norge.
 

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Telefon Tel: +33 (0) 1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Telefon +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Om Nexans

Nexans sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af kabler og kabelløsninger, som forbedrer vores kunders aktiviteter og resultater verden over. Nexans’ ambition er at være en samarbejdspartner, og en støtte for kunderne inden for fire hovedforretningsområder: elektrisk transmission og distribution (til havs og på land), energiressourcer (olie og gas, minedrift og vedvarende energikilder), transporter (veje, jernbaner, fly og skibe) samt installation (kommercielle bygninger, boliger og datacentraler). Nexans’ strategi bygger på en løbende innovation af produkter, løsninger og tjenester, kompetenceudvikling for medarbejdere, uddannelse af kunder og introduktion af sikre industriprocesser med mindst mulige miljøpåvirkning. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Med en industriel tilstedeværelse i over 40 lande og salgskontorer over hele verden havde Nexans 26.000 medarbejdere og en omsætning på 5,8 milliarder euro i 2016. Nexans er børsnoteret på NYSE Euronext Paris, afdeling A. For mere information besøg www.nexans.dk.

www.nexans.com