Udfordringer på markedet

High-performance tog kræver en effektiv infrastruktur

Skinnetransport er meget afhængig af kvaliteten af den infrastruktur, som understøtter den, og som også omfatter kabler og kabelsystemer til telekommunikation og energi. Moderne højhastighedstog kræver kabler med forskellige egenskaber hvad angår båndbredde, sikkerhed, elektromagnetisk immunitet og modstand. En klar tendens er interoperabilitet, der gør det muligt for tog at krydse grænser mellem lande og selv kontinenter uden problemer. Også her skal kablerne være i overensstemmelse med de nye konsoliderede ERTMS/ETCS-standarder, der progressivt integrerer GSM-R radioteknologier til togstyring, mens de fortsat er afhængige af ældre rutestyringssystemer (relæsikring) for sikkerhed og redundans.
Sikkerhed er virkelig blevet et vigtigt anliggende for verdens jernbaneoperatører, og der er stor efterspørgsel ikke bare efter mere pålidelige driftssystemer, men også efter materialer med bedre brandhæmmende egenskaber, især til tunneler, stationer og offentlige områder. Kollektiv trafik i byer, undergrundsbaner, fuldt automatiserede metroer, letbaner og sporvogne er områder i markant vækst, ikke mindst i Asien. Hver skinnetype har sine egne kabelbehov.

 
Hvad jernbaneoperatører forventer af en kabelproducent
  • Sortiment af førsteklasses kabler fra en leverandør
  • Kompetence inden for energi, data og radiobaserede teknologier
  • Installationer for hovedlinje, kollektiv trafik, tunneler, forkørselsret osv.
  • Forbedret brandsikkerhed for offentligheden og infrastruktursikkerhed
  • Interoperabilitet, åbne standarder og overensstemmelse på verdensplan
  • Kabler der er effektive, kompakte, lette og modstandsdygtige
  • Lave omkostninger, minimal vedligeholdelse, enkle opgraderinger
 
 
For at imødegå disse udfordringer leverer Nexans et komplet sortiment af kabler og tilbehør til alle dine netværksprojekter på jernbaneområdet.