Red Eléctrica de España tildeler Nexans en turnkey kontrakt til en værdi af cirka 50 millioner euro på en kraftforbindelse mellem Mallorca og Menorca

Turnkey-kontrakten til cirka 50 millioner euro omfatter projektering, konstruktion, levering, installation og test af  forbindelsen.Kontrakten blev tildelt og godkendt kun 20 dage efter, at det spanske ministerråd gav Red Eléctrica administrativ byggetilladelse og erklærede, at projektet er et offentligt kraftforsyningsprojekt. En specialkran, som kan være i drift døgnet rundt i arbejdet med højspændingsnettet, stilles til rådighed for Menorcas særlige plan for vedligeholdelse.


Majorca-MenorcaParis La Défense, 21. november 2018 – Red Eléctrica de España har tildelt Nexans en kontrakt til en værdi af cirka 50 millioner euro til at producere og installere et søkabel, som skal knytte de to spanske øer Mallorca og Menorca sammen. Kontrakten blev tildelt kun 20 dage efter, at det spanske ministerråd gav administrativ tilladelse og erklærede, at projektet er et offentligt kraftforsyningsprojekt. Det er planlagt, at forbindelsen skal tages i drift i løbet af 2020.

 – På grund af kompleksiteten i udbuddet har vi effektiviseret alle nødvendige momenter for at reducere behandlingstiden så meget som muligt og få det nye kabel i drift på kortest mulige tid. Vi har fået ministerrådets godkendelse efter flere måneders arbejde med alle vigtige forberedende trin i udbudsprocessen, siger Eva Pagán, General Director of Transport på Red Eléctrica.

Som global ekspert inden for avancerede kabler og kabelløsninger har Nexans sikret, en turnkey-kontrakt, som omfatter projektering, konstruktion, levering, installation og afprøvninger af kraftledningen.

Det er spændende at kunne hjælpe Red Eléctrica med vores ekspertise, som bygger på Nexans’ mangeårige erfaringer med succesrige kraftforsyningsprojekter i de seneste år blandt andet Nordlink-projektet mellem Norge og Tyskland, og Monlta-projektet mellem Montenegro og Italien. Nexans’ levering og installation af en kraftledning mellem Mallorca og Menorca styrker en sikker elforsyning, forbedre integrationen af vedvarende energikilder og øger effektiviteten på begge øer, siger Ragnhild Katteland, Nexans Vice President Subsea and Land Systems.

De nye jord og søkabler på 132 kV, som skal forbinde Mallorca og Menorca får en længde på 68 kilometer. Søkablet skal forlægges i havbunden på op til 81 meters dybde. Kraftforbindelsen mellem Mallorca og Menorca, som udgør en samlet investering på 84 millioner euro, vil øge sikkerheden og kvaliteten i elforsyningen på begge øer. Man opnår også bedre integration af vedvarende energikilder under sikre forhold for systemet samt øget effektivitet i begge systemer, som knyttes sammen.

Søkablet bliver fremstillet på Nexans’ fabrik i Halden, Norge, mens jordkablet bliver produceret på Nexans’ fabrik i Charleroi, Belgien. Den fiberoptiske komponent leveres af Nexans’ specialenhed i Rognan, Norge. Installationen af kraftkablet udføres C/S Nexans Skagerrak, som er Nexans’ specialfartøj til kabellægning.

Styrkelse af specialplanen for vedligeholdelse
Desuden vil Red Eléctrica de España i en separat, men relateret, kontrakt styrke Menorcas særlige plan for vedligeholdelse var at tage nye tekniske og menneskelige ressourcer i brug. Eksempelvis får man en specialkran, som er konstrueret sådan, at den kan tilpasse terrænet, og som vil muliggøre arbejde på højspændingsnettet døgnet rundt.

Dette vil styrke beredskabet og reducere responstiden i tilfælde af uforudsigelige hændelser i fremtiden, som den der opstod den 28. oktober, da en skypumpe fejede over øen fra nord til syd. Da øens transmissionsnet ikke er forberedt eller konstrueret til direkteinstallation af døgngeneratorer efter hændelser som denne, forsætter Red Eléctrica sit arbejde med at sikre strømforsyningen på øen. Dette omfatter blandt andet udskiftning af materialer og reparation af netinfrastrukturen.

Den særlige plan for vedligehold blev igangsat i 2018 og har alle de menneskelige og tekniske ressourcer, som er nødvendige for at styrke forsyningssikkerheden og -pålideligheden i transmissionsnettet på Menorca og for at gøre strømafbrydelserne så korte som mulige.

Contacts:
 Press Investor relations
 Angéline Afanoukoe
 Tel: +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
 Michel Gédéon
 Tel: +33 (0)1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com
 
 Ksenia Kanareva
 Tel: +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
   Marieme Diop
 Tel: +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Om Nexans

Nexans er førende på verdensmarkedet inden for kabler og kabelløsninger og sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af førsteklasses produkter og innovative services. I mere end 200 år har innovation været virksomhedens kendetegn, der gør Nexans i stand til at fremme en mere sikker, mere effektiv og smartere fremtid sammen med sine kunder. Nexans ambition er at være en samarbejdspartner og støtte for kunderne inden for energitransmission og understøttelse af eksponentiel vækst af data på fire hovedforretningsområder: Kommercielle Bygninger & Boliger (blandt andet kraftværker, intelligente elnet, e-mobilitet), Højspænding & Projekter (havvindmøller, undervandskabler, højspænding på land), Telekommunikation & Data (datatransmission, telekommunikationsnetværk, hyperscale datacentre, LAN), og Industri & Løsninger (blandt andet vedvarende energikilder, transport, Olie & Gas samt automatisering). Corporative Social Accountabilty - virksomhedens sociale ansvar - er et vejledende princip for Nexans’ forretningsaktiviteter og interne praksis. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Koncernens engagement i at udvikle etiske og bæredygtige kabler i høj kvalitet driver det aktive engagement i flere førende brancheforeninger, blandt andet Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) eller CIGRE for at nævne nogle få. Nexans har flere end 26.000 medarbejdere og industriel tilstedeværelse i 34 lande samt salgskontorer over hele verden. I 2017 havde koncernen en omsætning på 6,4 mia. euro. Nexans er børsnoteret på Euronext Paris, afdeling A.

www.nexans.com