Nexans opkøber BE CableCon som et strategisk træk for at komme ind i branchen for kabelpakkeløsninger til vindmøller

Den danske virksomhed BE CableCon er en af Danmarks førende leverandører af kabelpakkeløsninger til Europas vigtigste vindmølleproducenter. Opkøbet er en del af Nexans’ strategi, der retter sig mod at styrke koncernens aktivitetsportefølje og sætte skub i væksten i segmentet for vedvarende energi.

Nexans Acquires BE CableCon In Strategic Move Into Wind Turbine Cable-Kitting BusinessParis La Défense, 11. januar 2018 – I 2040 står vedvarende energikilder for næsten tre fjerdedele af den globale investering på $10,2 billioner i nye elproduktionsteknologier.  For at sætte skub i dette meget lovende segment har Nexans opkøbt en bestemmende indflydelse (også benævnt en minoritetsdiskontering) i BE CableCon, som er en dansk producent og leverandør af kabelpakkeløsninger til nogle af Europas førende vindmølleproducenter. Opkøbet er et eksempel på “Paced for Growth”-strategien, der blev meddelt for nylig, og som stræber efter at udvikle Nexans’ forretning til, ud over at producere kabler, også at forsyne kunderne med komplette, fuldt integrerede kabelservices.


BE CableCon, en verdenskendt ekspert i kabelpakkeløsninger til vindmøller
BE CableCon blev grundlagt i Viborg i 2007. Siden da har der været en rivende udvikling,og BE CableCon har i dag et særdeles godt omdømme inden for design, teknologi og produktion af kabelløsninger, der gør det nemmere for vindmølleproducenterne at installere kabelsystemer til energiforsyning, styring og kommunikation i deres vindmølletårne. Virksomhedens portefølje inden for kabelpakkeløsninger dækker lavspændingsstrømkabler og mellemspændingskabler (MV) samt tilbehør som kabelsko, konnektorer og kabelklemmer. forhåndsforbundne og forhåndssamlede kabelkits og skræddersyet emballage til komplette kits, der er klar til installation.


Klaus Møller, medejer og direktør i BE CableCon står i spidsen for det nye datterselskab i Nexans-koncernen. Han siger: “Ved at blive inkluderet i Nexans-koncernen med deres ekspertise inden for kabelproduktion og globale tilstedeværelse får vi den ideelle platform til at føre vores forretning til næste niveau. Vi ser frem til at ekspandere uden for Nordeuropa og arbejde sammen med globale OEM’er samt rette blikket mod nye markeder i Nordamerika og  Asien-Stillehavsområdet.


Alain Robic, Nexans VP Industry Solutions and Projects, siger: “Vi har udviklet et fremragende samarbejde med BE CableCon som underleverandør til vores egne pakkeløsningsprojekter. Det er et vigtigt skridt i vores strategi at indlemme dem i Nexans-koncernen for at få større kontrol over vigtige elementer i værdikæden, så vi kan tilbyde kunderne et komplet  teknisk forbindelsessystem. Ud over vindmøller kan vi nu udvikle nye vækstmuligheder for kabelpakkeløsninger i andre industrisegmenter.”

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Telefon Tel: +33 (0) 1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Telefon +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Om Nexans

Nexans sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af kabler og kabelløsninger, som forbedrer vores kunders aktiviteter og resultater verden over. Nexans’ ambition er at være en samarbejdspartner, og en støtte for kunderne inden for fire hovedforretningsområder: elektrisk transmission og distribution (til havs og på land), energiressourcer (olie og gas, minedrift og vedvarende energikilder), transporter (veje, jernbaner, fly og skibe) samt installation (kommercielle bygninger, boliger og datacentraler). Nexans’ strategi bygger på en løbende innovation af produkter, løsninger og tjenester, kompetenceudvikling for medarbejdere, uddannelse af kunder og introduktion af sikre industriprocesser med mindst mulige miljøpåvirkning. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Med en industriel tilstedeværelse i over 40 lande og salgskontorer over hele verden havde Nexans 26.000 medarbejdere og en omsætning på 5,8 milliarder euro i 2016. Nexans er børsnoteret på NYSE Euronext Paris, afdeling A. For mere information besøg www.nexans.dk.

www.nexans.com