Nexans leverer statisk undersøisk umbilical til Statoils Snøhvit CO2-injektionsprojekt

Nexans har leveret et umbilical til Snøhvit-feltet i Norge, som en del af en kontrakt på €45 millioner med Statoil

Paris, 7. maj 2015 – Statoils Snøhvit-gasfelt, det største industriprojekt uden for kysten af Nordnorge, skal udstyres med Nexans’ statiske umbilical, som leverer hydraulik, elektricitet og fiberoptik til undersøiske tjenester. Udbygningen af  Snøhvit-projektet vil etablere en ekstra brønd på en ny brøndramme til CO2-injektion og klargøre til gasproduktion fra eksisterende brøndrammer. Det nye umbilical, som Nexans har leveret, bliver routet mellem en eksisterende distributionsenhed til en ny undersøisk brøndramme.

CO2-umbilicalet på Snøhvit-feltet er den tredje levering i en portefølje på  €45 millioner med standardiserede umbilical-leveringer, som Statoil har tildelt i december 2012 på den norske kontinentalsokkel.

Nexans’ specialanlæg i Halden, Norge, har fremstillet Snøhvit CO2-umbilicalet efter Statoils nye design. Det er udviklet til at give en konsekvent og omkostningseffektiv løsning til forenklede eller rekordhurtige projekter, eksempelvis tilknytninger til eksisterende infrastruktur eller andre typer undersøiske olie- og gasprojekter. CO2-umbilicalet på Snøhvit-feltet integreres på en havdybde på cirka 300 meter og består af standardelementer med mindre justeringer.

Snøhvit er både det første offshorte-felt i Barentshavet, og det første felt på havbunden, hvor alle funktioner i feltet bliver kontrolleret fra et anlæg på land, uden overfladeinstallationer. Dette projekt omfatter transport af naturgas til land for likvifaktion og eksport af LNG.


Dirk Steinbrink, Senior Executive Vice President High Voltage & Underwater Cable Business siger, “Nexans har en langvarig relation med Statoil i Norge. I 2005 leverede vi faktisk hovedumbilicalet og infield- umbilicaler til Snøhvit-feltet. Med en længde på 145.000 meter er hovedumbilicalet verdens længde umbilical i én enkelt længde. Den vellykkede levering af det seneste umbilical  til CO2-injektionsprojektet til Snøhvit er endnu en bekræftelsen på, at vi er i stand til at gennemføre standardiserede og forenklede leveringer af undersøiske projekter.”

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af kabler og kabelløsninger, som forbedrer vores kunders aktiviteter og resultater verden over. Nexans’ ambition er at være en samarbejdspartner, og en støtte for kunderne inden for fire hovedforretningsområder: elektrisk transmission og distribution (til havs og på land), energiressourcer (olie og gas, minedrift og vedvarende energikilder), transporter (veje, jernbaner, fly og skibe) samt installation (kommercielle bygninger, boliger og datacentraler). Nexans’ strategi bygger på en løbende innovation af produkter, løsninger og tjenester, kompetenceudvikling for medarbejdere, uddannelse af kunder og introduktion af sikre industriprocesser med mindst mulige miljøpåvirkning. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Med en industriel tilstedeværelse i over 40 lande og salgskontorer over hele verden havde Nexans 26.000 medarbejdere og en omsætning på 6,4 milliarder euro i 2014. Nexans er børsnoteret på NYSE Euronext Paris, afdeling A. For mere information besøg www.nexans.dk.