Nexans eneleverandør af kabler til ny metrolinje i Rio de Janeiro

En ny metrolinje vil øge kapaciteten med 300.000 passagerer og reducere antallet af biler på vejene med 30. 000.

Paris 8. Juli 2014 – Metrobrugerne i Rio de Janeiro kan se frem til bedre forbindelser, takket være en ny metrolinje. Metrolinjen får sin strøm fra Nexans-kabler, der udelukkende er udviklet til den nye linje.

linha 4 metro RJ
Nexans skal levere 113 km kabler til den nye linje, som efter planen skal stå færdig i løbet af 2016. De halogenfrie kabler – EP-DRY 105 AFITOX – er udformet til at opfylde Metro Rios særlige krav, blandt andet lave udslip af røg og ætsende gasser samt begrænset flammespredning ved en eventuel brand.

Den nye linje skal transportere 300.000 mennesker om dagen. Det betyder, at antallet af biler på Rios gader kan falde med 30.000 i myldretiden. Linjen, som er 16 km lang, går gennem Rio de Janeiros bykerne og ud til den store bydel Barra da Tijuca i den vestlige zone. På vejen passerer den områderne São Conrado, Gavea, Leblon samt Ipanema og forbinder seks nye metrostationer.

– Det er spændende at detage i dette projekt, som vil give indbyggerne i Rio de Janeiro store fordele. Nexans bidrager til at forbedre den kollektive trafik og knytte alle bydele sammen, siger Nexans´ chef i Brasilien, Marco Vitiello.

Relaterede Dokument