Nexans og TeliSwitchs Automatic Optical Distribution Frame (AODF) sætter en robot til at håndtere krydskoblinger i fiberoptiske net

Innovativt krydskoblingssystem (AODF) muliggør fjernomkoblinger og tester for at mindske risikoen for menneskelige fejl og reducere driftstoppet i netværk, en investering, som betaler sig tilbage på mindre end et år

Paris, 18. februar 2014

– Nexans og TeliSwitch samarbejder om at markedsføre innovative optiske distributionsfelter (AODF), dvs. forkontrakterede netværksressoucer og forkorte deres servicetider, især for PoP-installationer (Point of Presence) på afsides og vanskeligt tilgængelige steder. TeliSwitchs unikke patenterede AODF-teknologi, som bygger på, at en robot udfører helt repeterbare og pålidelige fysiske koblinger af patchkabler rundt om en specialkonstrueret cylinder, tilbydes nu som en bestanddel i en fuldstændig integreret nøgleløsning, kombineret med Nexans’ sortiment af kabler, forbindelsesklemmer, patchkabler og splitters til bredbåndsnet.

 

Besøgende på stand G06 på messen FTTH Council Europe, som løber af stabelen denne måned, har mulighed for at se, hvordan AODF har udviklet sig fra tegnebordet til et produkt, der kan forhindre uhåndterlige bunker af fiberkabler, et almindeligt og arbejdskrævende problems med traditionelle krydskoblingsbokse (ODF’er).

 

AODF benytter en robot for at opnå en sikker og pålidelig krydskobling på det første fysiske niveau i optofibernettet og patchkabelkontakten sidder altid i det rette udtag. Takket være fjernestyring behøver teknikerne ikke at tage ud til stedet for omkoblinger og rutinearbejde, hvilket sparer både tid og penge. Tester kan også udføres på distance i perioder med lavere belastning, eksempel vis om natten. Og hvis der alligevel sker en netværksfejl, er den nemmere at reparere.

 

AODF-systemet er tilpasset til PoP-punkter, koncentrationspunkter og multioperatørpunkter (PMI) med forskellige varianter til installationen inden døre og uden døre. Der er også løsninger til større formater, som metronet og datacentraler. AODF-løsningen består – ud over hardwaren – også af software for effektiv integration i serviceudbyderens arbejdsflow, og tilbyder ligeledes mulighed for nytænkning om netværkets opbygning og processer.

 

– AODF-løsningen tilbyder først og fremmest forbedret driftsikkerhed, reducerede servicetider og omkostninger. På grund af fjernkonfigurationen er det en investering, som betaler sig tilbage på mindre end 12 måneder, siger Jean-Christophe Monatlik, markeds- og udviklingschef i Nexans. Vi planlægger allerede felttester sammen med Stokab, den svenske teleoperatør, som ejes af Stockholms kommune, og som er leverandør af "sort fiber".

Mere information om AODF kan ses i denne korte videofilm:

http://www.youtube.com/watch?v=S3aQssKnptA

Relaterede Dokument

Om Nexans

Nexans sikrer tilgangen til energi gennem sit store og varierede udbud af kabler og kabelløsninger, som forbedrer vores kunders aktiviteter og resultater verden over. Nexans’ ambition er at være en samarbejdspartner, og en støtte for kunderne inden for fire hovedforretningsområder: elektrisk transmission og distribution (til havs og på land), energiressourcer (olie og gas, minedrift og vedvarende energikilder), transporter (veje, jernbaner, fly og skibe) samt installation (kommercielle bygninger, boliger og datacentraler). Nexans’ strategi bygger på en løbende innovation af produkter, løsninger og tjenester, kompetenceudvikling for medarbejdere, uddannelse af kunder og introduktion af sikre industriprocesser med mindst mulige miljøpåvirkning. I 2013 blev Nexans den første virksomhed i kabelindustrien, der oprettede en fond til fremme af langsigtede projekter, som giver udsatte samfund rundt om i verden tilgang til energi. Med en industriel tilstedeværelse i over 40 lande og salgskontorer over hele verden havde Nexans 26.000 medarbejdere og en omsætning på cirka 6,7 milliarder euro i 2013. Nexans er børsnoteret på NYSE Euronext Paris, afdeling A. For mere information besøg www.nexans.com

www.nexans.com