Statoil vælger Nexans umbilicaler til Gullfaks Rimfaksdalen-projektet i den norske del af Nordsøen

Den søforlagte ledning til Rutil- og Opalfelterne er det fjerde projekt, som anvender Statoils nye standardiserede umbilical-løsning, udviklet af Nexans.

 

Paris, 19. september 2013 –Nexans, en af verdens førende eksperter i kabelindustrien, har underskrevet en kontrakt på 8 mio. euro med Statoil på levering af statiske umbilicalkabler til Gullfaks Rimfaksdalen-projektet i den norske del af Nordsøen. Det er det fjerde Statoil-projekt på kort tid, som anvender den nye standardiserede umbilicalkonstruktion, som Nexans har udviklet til hurtig udbygning af olie- og gasfelter. Denne konstruktion anvendes også i løbet af 2012 til Oseberg Delta-feltet contracts awarded in 2012 for the Oseberg Delta field (Nordsøen), gasfeltet Snøhvit (Barentshavet) og Smørbukk Sør (Norskehavet).Nexans umbilicals chosen by Statoil for Gullfaks Rimfaksdalen gas project in the Norwegian North Sea
 
Nexans’ specialfabrik i Halden, Norge, skal producere i alt 9 km statiske umbilicaler. De skal installeres i cirka 137 meters dybde for at forbinde gasfundene på Rutil- og Opalfelterne med den nuværende Gullfaks A-platform. Statoils nye standardiserede umbilicalkonstruktion, som kombinerer hydraulik-, data- og fiberoptiktjenester, er ideel til dette projekt. Umbilicalkablet er udviklet af Nexans for at kunne tilbyde en ensartet og omkostningseffektiv løsning til hurtigudbynings-projekter, eksempelvis forbindelser til nuværende infrastruktur og til andre former for havbaserede olie- og gasprojekter.
 
– For Nexans er denne fjerde Statoil-ordre på standardiserede umbilicaler en bekræftelse på, at vi har succes med konstruktionen, både når det handler om at mindske projektomkostningerne og gennemløbstiderne,  og når det kommer til at øge repeterbarheden i udvikling, indkøb og produktion, siger Krister Granlie, chef for Hybrid Underwater Cables Division i Nexans Norway.
– Dette er et glimrende eksempel på Nexans’ fleksible og omfattende udbud af søkabelløsninger, med alt fra standardkonstruktioner til skræddersyede umbilicaler til specifikke krav.
 
Gullfaks-feltet:
Hovedparten af Gullfaks-feltet ligger i den nordlige del af  Nordsøen.  Feltet er udbygget med tre store produktionsplatforme i beton: På Gullfaks A-platformen gik produktionen i gang i 1986, efterfulgt af Gullfaks B og Gullfaks i henholdsvis 1988 og 1989. Produceret olie lastes direkte i tankskibe på feltet, mens den producerede gas ledes i rør til Kårstø gaskraftværk nord for Stavanger, og derefter videre til det europæiske kontinent.

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er en ansvarlig industri virksomhed, hvor bæredygtig udvikling er en integreret del af den globale og operationelle strategi. Innovation inden for produkter, løsninger og tjenester, medarbejderudvikling og engagement, og indførelsen af sikre industrielle processer med begrænset miljøbelastning er blandt de centrale initiativer. Nexans er repræsenteret i mere end 40 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 25 000 medarbejdere og havde i 2012 en omsætning på 7,2 milliarder euro. Nexans er registreret på NYSE Euronext i Paris, afdeling A.