Nexans tildeles søkabelkontrakt på over 80 millioner euro til canadisk vandkraftprojekt

Paris, 15. januar 2013 – Nexans, en af verdens førende kabelproducenter, har underskrevet en kontrakt med Nalcor Energy på over 80 millioner euro på et søforlagt højspændingskabel (HVDC) i den canadiske provins Newfoundland og Labrador. Kontrakten omfatter produktion, levering og søforlægning af et 100 kilometer HVDC-kabel med tilbehør til kraftoverføring fra Muskrat Falls på Labradors fastland via Belle Isle-sundet til øen Newfoundland.

Nexans søkabel indgår i det nye HVDC-kraftlink med en kapacitet på 900 MW og med en samlet længde på 1100 km. Hovedformålet er at skabe en infrastruktur til kraftoverføring til provinsens store ø for at tilgodese det stigende elbehov i provinsen.

HVDC-kablerne skal fremstilles af NVC, Nexans’ fabrik i Tokyo, Japan. Nexans skal levere tre længder olieimprægneret kraftkabel til søforlægning (350 kV) med et integreret optofiberlink, tre kabler til landforbindelserne på hver side af sundet samt tilbehør som forbindelsesled, reservedele og termineringer.
Søkablerne skal lægges med hjælp af Nexans' eget kabellægningsfartøj,  C/S Nexans Skagerrak.

– Nexans har en lang og veldokumentering erfaring med HVDC-projekter og har leveret mere end 3.000 km kabeler til søforlægning, siger Frédéric Michelland, Senior Corporate Executive Vice President i Nexans.
– Sammen med det nyligt gennemførte Terna-kraftlinkprojekt, som forbinder Italien med Montenegro, styrker denne kontrakt Nexans’ førende stilling i den globale kraftoverføringssektor, og vores omdømme som strategisk leverandør af højteknologiske kabelløsninger.
 

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder energi-transmission og distribution, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, og telenetværk til energiressourcer (vindmøller, solceller, olie og gas) til transport (skibsbyggeri, bilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er en ansvarlig industri virksomhed, hvor bæredygtig udvikling er en integreret del af den globale og operationelle strategi. Innovation inden for produkter, løsninger og tjenester, medarbejderudvikling og engagement, og indførelsen af sikre industrielle processer med begrænset miljøbelastning er blandt de centrale initiativer. Nexans er repræsenteret i mere end 40 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 25.000 medarbejdere og havde i 2011 en omsætning på 7 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A. Få flere informationer på www.nexans.com eller www.nexans.mobi