Nexans har fået den første kontrakt til det franske jernbanenet på sin tyveribeskyttelse til kabler, CORE-TAG

Det franske jernbanenet, RFF, bliver det første til at anvende Nexans’ CORE-TAG®, en ny tyveribeskyttelse, som muliggør sporing af stjålne jernbanekabler

Paris, 26. november 2012 – Société Nationale des Chemins de Fer (SNCF) har tildelt Nexans, en af de førende eksperter i kabelindustrien, den første kontakt til konstruktion og produktion af et specialkabel med den nye kabeltyveribeskyttelsesteknik, CORE-TAG®, til jernbaner. Kablet bliver installeret i fire af de franske regioner, hvor jernbanenettet ejes og vedligeholdes af Réseau Ferré de France (RFF).

Det jordkabel, som Nexans skal levere, har en blyomvundet kobberleder med et lederområde på 25 mm2 og er produceret på Nexans’ fabrik i Mehun-sur-Yèvre i det centrale Frankrig.

Nexans awarded first CORE-TAG® anti-theft cable technology contract by SNCF for the network of Réseau Ferré de France (RFF)CORE-TAG® – tyveribeskyttelse til kabler

De fleste kabler – og navnlig jordkabel – are constructed mainly from copper, making them extremely valuable and appealing to thieves (due to the high resale value of scrap copper).

I forbindelse med tyveriet plejer isoleringen, som ville kunne identificere ejeren, at blive brændt væk og tilbage bliver kun kobberlederen. Til forskel fra mere komplekse og kostbare mærkningsteknikker baseres Nexans’ CORE-TAG®-løsning på en kodet, brandsikker kobbertape, som er flettet ind i lederen.

Punktmatricekoden på tapen – der angiver, hvem der er ejeren (RFF i dette tilfælde) – gør det nemt at spore oprindelsen på det stjålne kobber, når det ender hos skrothandleren, selv efter isoleringen er brændt væk.

CORE-TAG®-mærkningen ses tydeligt, hvis man inspicerer snitoverfladen på det overskårede kabel. For at læse identifikationskoden skal man blot åbne en længde på cirka 25 cm. Da tapen er flettet ind langs hele lederens længde, er det praktisk taget umuligt for tyve at fjerne den.

Kabler med CORE-TAG®-beskyttelse er lige så nemme at håndtere og installere som traditionelle kabler – man bruger samme værktøj og tilbehør.

– Kobbertyverier er et problem, som forvolder alvorlige sikkerheds- og driftsproblemer for jernbanenettet over hele verden. I et tæt samarbejde med sine kunder udvikler Nexans systemer, som på en effektiv måde bidrager til at løse disse problemer, siger Jean Fehlbaum, markedschef for infrastruktur- og industriprojekter i Nexans.
– Genindvinding er en vigtig del i kobberets leveringskæde, men det er meget vanskeligt at fastlægge oprindelsen af genindvundet kobber. Vi er overbevist om, at den nye CORE-TAG®-teknik giver gode muligheder for at gøre jernbanekabler mindre attraktive over for tyveri, samtidig med at aktørerne i leveringskæden får nye værktøjer til at identificere stjålet kobber. Efter at have udviklet denne løsning er vores hovedopgave at markedsføre den for genindvindingsaktørerne, så de ved hvad de skal lede efter, samt sikre at potentielle tyve forstår, at det bliver meget sværere at afhænde stjålne jernbanekabler.

I øjeblikket har Nexans en dialog med forskellige operatører i Europa, Afrika og Australasien for at sælge denne løsning.

CORE-TAG®-teknikken kan også anvendes i andre brancher, hvor der forekommer kabeltyveri..

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder energi-transmission og distribution, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, og telenetværk til energiressourcer (vindmøller, solceller, olie og gas) til transport (skibsbyggeri, bilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er en ansvarlig industri virksomhed, hvor bæredygtig udvikling er en integreret del af den globale og operationelle strategi. Innovation inden for produkter, løsninger og tjenester, medarbejderudvikling og engagement, og indførelsen af sikre industrielle processer med begrænset miljøbelastning er blandt de centrale initiativer. Nexans er repræsenteret i mere end 40 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 25.000 medarbejdere og havde i 2011 en omsætning på 7 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A. Få flere informationer på www.nexans.com eller www.nexans.mobi