Nexans og Fincantieri indgår leveringsaftale om halogenfrie skibskabler og forbedrede logistik og engineering-services

Nexans SHIPLINK®-kabler understøtter en række kraftoverførings- og styringsfunktioner på to nye krydstogtskibe, som er ved at blive bygget hos en af markedets store aktører

Nexans and Fincantieri enters into Agrement for the supply of Halogen Free shipboard cables through enhanced logistics and Engineering servicesParis, 25. oktober 2012 – Nexans, en af verdens førende kabelproducenter, har sikret sig en aftale om produktion og levering af skibskabler til en værdi af 6 millioner euro til det italienske skibsværft Fincantieri. Kablerne og udstyret, som omfattes af aftalen, indgår i Nexans’ SHIPLINK® og bruges til kraftoverføring, kontrol og styring. Kablerne er installationsvenlige og har en lav vægt.

Kablerne skal leveres til Fincantieris værft i Monfalcone, Italien, hvor de vil blive brugt i bygningen af to krydstogtskibe til en af de store aktører på markedet. Kablerne er udviklet i henhold til de nyeste IEC-standarder og godkendt af Lloyd's Register. De spreder ikke en brand, hvis den forekommer på skibet. De er halogenfrie – hvilket betyder, at de beskytter mennesker og udstyr om bord. De overholder de strengeste internationale standarder.
For at Nexans skulle sikre sig denne kontrakt, måtte de dokumentere, at de kunne opfylde vigtige kriterier for design, produktion, ydelse, levering og installation udarbejdet af skibsrederens ingeniørteam.
Nexans måtte også dokumentere, at de kan levere kabler til Fincantieri inden for fem dage fra bestilling. Afgørende for tildelingen af kontrakten var også Nexans‘ garanti om, at kablerne, som skal bruges om bord på skibene vil være fuldstændig sporbare helt fra produktion til levering, og at Nexans har et storkundeteam i Italien, som opfylder Fincantieris behov.
Fuld sporbarhed af kablerne, som skal installeres af Fincantieri og dennes underleverandører, var et hovedpunkt for Fincantieri. Fincantieri krævede, at vi skulle udarbejde et system til fuldstændig, hurtig og enkel sporing fra produktion til installation, baseret på nogle ganske få indikatorer. Vi har opbygget hele logistiksystemet omkring dette krav,” siger Vincent Lamblin, ansvarlig for det europæiske skibsbygningssegment i Nexans. “Vi samarbejder også tæt sammen med Fincantieris ingeniører for at hjælpe dem med at reducere de samlede ejeromkostninger (TCO), knyttet til køb og installation af kabler i deres andre fartøjer.

Relaterede Dokument