Nexans Research Center fejrer 10 år med innovation i Lyon, Frankrig

Paris, 19. marts 2012 – Nexans, som er en af verdens førende kabelproducenter, etablerede sit Lyon-baserede forskningscenter i 2002 og fejrer nu stolt centrets 10-års-jubilæum. 

Nexans blev grundlagt i 2000, og ledelsen besluttede straks at udarbejde en samvirkende og koordinerende model for koncernens forsknings- og udviklingsarbejde, med det formål at denne organisation skulle være permanent og beholde sin position som en af verdens mest innovative centre for kabeludvikling.
Nexans’ første Nexans Research Center (NRC) åbnede i Lyon i 2002. Siden da er det etableret yderligere tre forsknings- og udviklingscentre – i Nürnberg (Tyskland), Lens (Frankrig) og Jincheon (Korea). De fire forskningscentre har et tæt samarbejde via udviklingsnetværk og med pilotenheder, hvor prototyper kan forfines, fremstilles og certificeres. I alt arbejder flere end 600 forskere, ingeniører og teknikere med gennemsnitligt at introducere to nye produkter på markedet hver uge.
NRC Lyon er hovedcenter for udvikling af avancerede materialer, banebrydende teknik og nye metoder, som kan anvendes til at konstruere førsteklasses produkter, der opfylder de høje krav, kunderne stiller. En gruppe med 50 højt kvalificerede forskere arbejder i Lyon med at tilgodese nuværende og fremtidige kunders behov.
Et udpluk af NRC Lyons’ succesrige arbejde:
·           Højtydende, tværbundne materialer, der anvendes i kabelsystemer til industrielt brug, navnlig inden for vedvarende energi, kraftværker og transporter.
·         Pioner inden for brandsikre løsninger med den patenterede isoleringsteknik INFIT™. Ved en eventuel brand omdannes INFIT™ til et hårdt keramisk lag, som giver et højt brandbeskyttelsesniveau.
·         LFH-kabler, blandt andet halogenfrie (HFFR) løsninger med lav røgudvikling til indendørsbrug.
·         Løsninger til ekstreme miljøforhold, for eksempel:
·         Højtemperatur-silikone, til jernbanevogne
·         Gummi, der er modstandsdygtigt over for jord, til olie- og gasindustrien.
·         Kabler til ekstremt lave temperaturer, for eksempel ICEFLEX®-serien, der anvendes i flere forskellige varianter om bord på skibe og i olie- og gasindustrien, og som holder sig bøjeligt helt ned til –50 °C.
·         Energieffektive konstruktioner, der reducerer CO2-påvirkningen og bæredygtige løsninger, som benytter sig af miljøvenlige råvarer og mindsker materialeforbruget.
Forskningscentret Lyon er fuldt udstyret til at fremstille og teste kabelprototyper, alt til at kunne afkorte udviklingsfasen og tiden til markedsintroduktion. Teamet har udviklet kraftfulde systemer til computersimulering, som gør det muligt at konstruere nye kabler på en meget effektiv måde. Desuden vurderes produkternes ydelse i strenge tester på vores testcenter.
– Vi differentierer os ved at tilbyde produkter og serviceydelser med høj ydelse og kvalitet. Vores fire NRC’er spiller en vigtig rolle i vores løbende bestræbelser på at opfylde denne ambitions, siger Nexans’ teknikdirektør Jean-Maxime Saugrain.

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 40 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 25.000 medarbejdere og havde i 2011 en omsætning på 7 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A. Få flere infomrationer på www.nexans.com eller www.nexans.mobi