Udvidet strategisk samarbejde mellem Skanska Installation, Nexans og Ahlsell

Nexans' halogenfrie installationskabler bliver leveret til Nya Karolinska Solna, det første fælles projekt i samarbejdet med fokus på produkter og løsninger til fremtidige krav inden for miljø, funktion og samlede omkostninger.

Grimsås, 5. marts 2012 – Nexans, Skanska Installation og Ahlsell er blevet enige om at udvide deres samarbejde om kabelleverancer til Skanskas aktiviteter. Sammen skal parterne udvikle og levere løsninger og koncepter for at opfylde fremtidens krav inden for miljø, funktion og samlede omkostninger. For Nexans’ vedkommende vurderes samarbejdet at omfatte kabelleverancer til en samlet værdi af ca. 100 mio. SEK.
Nexans kompetencer inden for produktudvikling for bedre miljøvalg, virksomhedens fulde sortiment af kabler og deres produktegenskaber var afgørende for Skanskas valg af kabelleverandør.
 
-          Vi har valgt Nexans som hovedleverandør, da de opfylder vores strenge kabelkrav til energi, miljø og sikkerhed. Ved store byggeprojekter er det desuden vigtigt at have leverandører, som har høj leveringsevne, siger Per-Ola Jönsson, adm. direktør i Skanska Installation.
 
Det første fælles projekt i samarbejdet er Nya Karolinska universitetshospital i Solna (NKS). Nexans leverer halogenfrie kabler til det nye hospital, der er under opførelse, og som ved færdiggørelsen i 2016 skal drives med den mindst mulige miljøpåvirkning. Nya Karolinska Solna opføres til for at opnå højeste klassifikation i  Miljöbyggnad, et svensk system til klassifikation af bygningers samlede miljøpræstation. Bygningen bliver også certificeret i henhold til LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).
 
-   NKS bliver et langsigtet bæredygtigt universitetshospital, som er klimaneutralt. Skanskas valg af partner cementerer Nexans’ position inden for bæredygtigt byggeri og bekræfter vores strategiske satsning på at udvikle kabler og serviceydelser, som tilgodeser fremtidens krav til energiforbrug, miljø og sikkerhed, siger Lars Josefsson, forretningsområdechef i Nexans Sweden.
 
Det udvidede samarbejde indledes i første kvartal 2012 og tredjepart er Ahlsell, som kommer til at stå for, at de bedste logistiske løsninger bliver anvendt og udviklet ud fra et økonomisk og miljømæssigt perspektiv. I komplekse projekter som NKS er det ekstremt vigtigt at levere de rigtige produkter på det rigtige tidspunkt.
 
 
 
 
 
Kontaktpersoner:

Eva Wallin
Kommunikationschef
Tlf.: +46 325 80 198
Eva.wallin@nexans.com

 

Lars Josefsson
Forretningsområdechef
Tlf.: +46 325 80 152
Lars.josefsson@nexans.com

 
 
Billeder:
Kontakt venligst kommunikationschef Eva Wallin på ovennævnte kontaktoplysninger for at få billeder i høj opløsning.