Nexans har indgået en 4-årig kontrakt på leverancer af kabler til flyvepladsbelysning. Ordregiveren er det indiske MAFI-projekt, som moderniserer flyvepladsinfrastrukturen.

Paris, 28. februar 2012 – Nexans, som er en af verdens førende kabelproducenter, har indgået en 4-årig kontrakt med indiske Tata Powers division for strategisk elektronik (Tata Power SED), til en værdi af ca. 5 mio. euro. Kontrakten dækker levering af specialkabler – både primære mellemspændingskabler og sekundære lavspændingskabler – til flyvepladsbelysning. Det såkaldte MAFI-projekt har til formål at modernisere det indiske flyvevåbens (Indian Air Force, IAF) flyvepladsinfrastruktur. Den 4-årige kontrakt omfatter leverancer af flere tusind kilometer kabler for at opgradere fødestrøm-kredsene til signallysene på start- og landingsbaner samt taxibaner på 30 IAF-baser rundt omkring i Indien.
 Nexans has been awarded a four-year contract to supply airfield lighting cable contract for India’s Modernisation of the Airfield Infrastructure (MAFI) project
MAFI-projektet har til formål at modernisere infrastrukturen på flybaserne, hvor start- og landingsbaner skal opgraderes for at kunne tage imod de nye militærfly, som skal tages i brug. Målsætningen med projektet er at opgradere alle IAF-baser med topmoderne udstyr og nye systemer for at kunne håndtere alle typer af moderne militærfly.
 
Primære og sekundære kabler
Nexans skal levere både primære og sekundære kabler til MAFI-projektet, blandt andet 5 kV-kabler, fremstillet i henhold til FAA-standarder (Federal Aviation Administration), som skal anvendes i stamnettet til flyvepladsens fødestrømskredse. Ud over disse bliver det aktuelt med 600 V sekundære kabler, i henhold til H07RN-F-standarden, som skal forbinde hovedstrømforsyningsnettet med de enkelte belysningselementer på korte afstande.
 
Nexans’ kabler til flyvepladser er udviklet til at tåle ekstreme temperaturer fra -25 til +70 °C, så de er perfekte til denne anvendelse, hvor temperaturen på start- og landingsbanerne normalt varierer mellem 0 og +40 °C. En anden vigtig teknisk detalje er kablernes kapacitet til at garantere maksimal driftssikkerhed og en lang levetid i et ekstremt fugtigt klima.


 
 
MAFI-kablerne skal fremstilles på Nexans’ fabrikker i Lyon og Bohain i Frankrig. Da moderniseringsarbejdet på de 30 flybaser skal ske samtidig, er en detaljeret logistikplanlægning nødvendig for at garantere punktlige leverancer til hver lokation, og det bliver koordineret af Nexans’ lokalkontor i Delhi, Indien.
 
 
 Det udslagsgivende for, at vi vandt denne kontrakt, var, at Tata Power SED søgte en erfaren leverandør med stor erfaring i at tilbyde lokal teknisk support af høj kvalitet, og dermed sikre det rette valg af kabler til denne krævende anvendelse, siger Olivier PINTO, Nexans-ansvarlig for forretningsudvikling inden for kabler til flyvepladsbelysning.
En anden faktor, som faldt ud til vores fordel, var vores mangeårige samarbejde med Tata-koncernen i andre projekter samt vores gode referencer fra tidligere kabelleverancer til civile flyvepladsprojekter i Indien, nærmere bestemt i Delhi, Mumbai og Hyderabad.
 

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 40 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 25.000 medarbejdere og havde i 2011 en omsætning på 7 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A. Få flere infomrationer på www.nexans.com eller www.nexans.mobi