Nexans sponsorerer Louvre-Lens Museum

Ved at levere kraft- og kommunikationskabler uden omkostninger til det nye Louvre-Lens-museum fortsætter Nexans sit engagement i at beskytte og udvikle den historiske, kulturelle og kunstneriske verdensarv.

Louvre Lens in constructionParis, 3. november 2011 – Nexans, en af verdens førende eksperter i kabelproduktion, har underskrevet en sponsoraftale med det nye Louvre-Lens-museum i det nordlige Frankrig. Med denne sponsoraftale vil Nexans opfylde det samlede kabelbehov i det nye museum. Leveringerne vil omfatte kraftkabler til lav- og mellemspænding samt dataoverførselskabler og systemer til bygninger på 28.000 m2, som bliver bygget på et areal på 22 hektar. Værdien af kabelsponsoratet vurderes til at være på mellem 700.000 euro og en million euro, fordelt over tre år. Sponsoratet har sit eget websted, læs mere her: www.nexans.com/sponsorofthelouvrelens.

Nexans forsyner det nye museum med kabler, som opfylder de strengeste krav til styrke, holdbarhed, energieffektivitet, brandbeskyttelse og høj bredbåndshastighed. Da kablerne er enkle at installere og 100 % genindvindelige, bidrager Nexans til en stabil og sikker drift af museets lokaler og kommunikationsnet.

Nexans leverer kabler, efterhånden som arbejdet skrider frem, og der opstår behov på byggepladsen. Byggeriet forventes at stå klar ved udgangen af 2012.

”Vi er stolte af at kunne støtte Louvre-Lens-museet med vores ekspertkompetencer i et innovativt projekt, som kombinerer teknik og bæredygtig udvikling, og som bidrager til at gøre kunsten tilgængelig for et bredere publikum,” siger Nexans’ koncernchef Frédéric Vincent.

En innovativ satsning
Louvre-Lens vil benytte nye tilgange til præsentationen af Louvren-Lens' fantastiske samlinger. Man vil gøre brug af de seneste tekniske løsninger for at bevare kunstværker og skabe et sikkert miljø for såvel kunstværkerne som besøgende. Udstillinger vil blive gennemført ved hjælp af nyt multimedieudstyr.

Nexans avancerede løsninger bidrager til den højeste præstation i lokalerne. Det kan også nævnes, at Nexans har været repræsenteret i Lens lang tid før Louvre-Lens. Koncernen etablerede sig i byen for mere end 30 år siden med det internationale Nexans Metallurgy Center. Der er udviklet flere højteknologiske processer og legeringer i centret gennem årene. I Lens producerer Nexans cirka 80.000 tons lederkabler i høj kvalitet af genindvundet kobber.Louvre Lens delivery
Regionen Nord-Pas de Calais, som er ordregivende myndighed, har besluttet at følge en miljønorm, High Environmental Quality (HEQ), for museet. Formålet er at minimere miljøpåvirkningen fra både byggepladsen og lokalerne, optimere sikkerheden og teknikken, sikre luftkvaliteten i bygningen og mindske energiforbruget. Nexans, som garanterer at virksomhedens produkter har lav miljøpåvirkning og samtidig udvikler bæredygtige løsninger, deler samme vision om at minimere miljøpåvirkningerne, og vil bidrage til, at Louvre-Lens-museet kan opnå sine mål ved at levere materiale- og energieffektive kabelløsninger.

Nexans sponsorpolitik
Gennem sponsoraftalen med Louvre-Lens Museum fortsætter Nexans sin støtte til kulturelle verdernsarvsprojekter. Siden 2007 har koncernen sponsoreret Versailles-slottet ved at bidrage med produkter og ekspertise ved renoveringen af de tekniske netværk i slottet og parken.

Nexans gennemfører også sociale og solidariske projekter i områder med store behov. Eksempelvis har Nexans for nylig underskrevet en 3-årig sponsoraftale med ”Elektrikere uden grænser” (ESF, Electriciens sans frontières), en international og solidarisk NGO. Ifølge denne aftale skal Nexans stå for 50 % af ESF’s årlige kabelbehov. Nexans’ kraftkabler vil give ESF mulighed for at udføre en række udviklingsprojekter inden for uddannelse og sundhed, som giver skoler og lægehuse, m, adgang til el. ESF vil også benytte kablerne ved humanitære redningsaktioner.

Relaterede information

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er en ansvarlig industri virksomhed, hvor bæredygtig udvikling er en integreret del af den globale og operationelle strategi. Innovation inden for produkter, løsninger og tjenester, medarbejderudvikling og engagement, og indførelsen af sikre industrielle processer med begrænset miljøbelastning er blandt de centrale initiativer. Nexans er repræsenteret i mere end 40 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 23.700 medarbejdere og havde i 2010 en omsætning på 6 milliarder euro. Nexans er registreret på NYSE Euronext i Paris, afdeling A. Se flere informationer på www.nexans.com