Nexans underskriver kontrakt på levering af lead-in-kabelsystemer til PGS’ seismiske fartøjer

Turnkey-kontrakt til en af verdens førende seismiske operatører giver Nexans en strategisk reference som leverandør af komplette lead-in-kabelsystemer

Paris, 22. september 2011

– Nexans, en af verdens førende eksperter i kabelproduktion, har indgået en turnkey-kontrakt til en værdi af 3 millioner euro med Petroleum Geo-Services (PGS). Ifølge kontrakten skal Nexans levere lead-in-kabelsystemer til avancerede seismiske Geostreamere, som PGS er ved at installere om bord på sine undersøgelsesfartøjer. Kontrakten giver Nexans en vigtig reference på markedet og repræsenterer en vigtig udvikling i forhold til et strategisk satsningsområde: fra at være en anerkendt leverandør af seismiske og oceanografiske kabler til nu også at levere komplette ydelser for lead-in-kabelsystemer, herunder fairing og terminering.

 

For at kunne håndtere hele ordren på 35 systemer til GeoStreamere samarbejder Nexans’ specialfabrik for seismiske kabler i Rognan, Norge, med MøreNot AS om påmontering af fairing, og med Siemens Subsea Products (tidligere Bennex AS) om termineringerne. Nexans Deep Sea Sensors

Lead-in-kabler afgørende for undersøgelsesprocesserne

PGS indsamler, behandler, markedsfører og sælger seismiske data af høj kvalitet verden over. Olie- og gasselskaberne bruger disse data til at lede efter forekomster af kulbrinte, til at udvikle nye olie- og gasfelter og til at styre nuværende felter.

 

Under survey-processen trækker fartøjerne normalt mellem 8 og 18 kabler, som er op til 8 kilometer lange, fordelt på et område som kan være over 1 kilometer bredt. Kablerne, som alle har et lead-in-kabel, er udstyret med sensitive elektroniske lytte- og optageenheder.

 

Lead-in-kablerne, der almindeligvis er cirka 1,1 kilometer lange og indeholder forskellige elektriske og fiberoptiske ledere, er beskyttet af tre lag med stålarmering. De spiller en vigtig rolle i overføringen af seismiske signaler fra optageenhederne i kablerne til behandlings- og analyseudstyret om bord på fartøjet. Det er afgørende, at lead-in-kablerne er pålidelige, da det reducerer uønsket støj og beskytter dataene. Dårlig dataindsamling er uacceptabelt og indebærer, at dele af processen skal gentages, noget som kan forsinke undersøgelserne og måske endda medføre driftsmæssige tab.

 

 

Lead in cables with ribbon fairings 

Fairings reducerer kabelvibration

Fairing, som består af korte polymerstrips, fæstnet til den ydre armering, er vigtige for at reducere vibrationer i kablet, når det bliver trukket gennem vandet. Det bidrager til at forbedre kvaliteten på signaler, som overføres til det avancerede analyseudstyr om bord på fartøjet.

 

"Nexans er allerede en førende leverandør af seismiske kabler til brug til havs. Der er imidlertid sket betydelige ændringer på markedet, og mange kunder ønsker nu at forholde sig til en turnkey-leverandør, som tilbyder komplette, koordinerede ydelser. Derfor har vi udviklet en ny strategisk kurs. Vi ønsker at øge vores markedsandel ved at fungere som en effektiv totalleverandør af lead-in-kabelsystemer,",

siger Ragnar Vogt, salgs- og marketingchef i Nexans’ Telecom Division. "Denne ordre til PGS er et vigtigt gennembrud, som giver Nexans en strategisk reference i denne sektor. Vi vil fortsætte med at bruge en kombination af egen ekspertise og eksterne samarbejdspartnere, vi har tillid til, for at videreudvikle Nexans’ samlede filosofi om serviceydelser for seismiske operatører til havs."

 

Lead-in-kablerne til PGS-flåden skal efter planen leveres i februar 2012.

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Telefon +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com

About Nexans

With energy as the basis of its development, Nexans, worldwide leading expert in the cable industry, offers an extensive range of cables and cabling systems. The Group is a global player in the infrastructure, industry, building and Local Area Network markets. Nexans addresses a series of market segments: from energy, transport and telecom networks to shipbuilding, oil and gas, nuclear power, automotives, electronics, aeronautics, material handling and automation.
Nexans is a responsible industrial company that regards sustainable development as integral to its global and operational strategy. Continuous innovation in products, solutions and services, employee development and engagement, and the introduction of safe industrial processes with limited environmental impact are among the key initiatives that place Nexans at the core of a sustainable future.
With an industrial presence in 40 countries and commercial activities worldwide, Nexans employs 23,700 people and had sales in 2010 of more than 6 billion euros. Nexans is listed on NYSE Euronext Paris, compartment A. For more information, please consult www.nexans.com or http://www.nexans.mobi