Nexans underskriver sponsoraftale med “Electriciens sans frontières”

Nexans leverer 50 % af NGO’ens årlige kabelbehov gennem tre år, hvilket bekræfter virksomhedens engagement i at deltage i solidaritetsinitiativer, der understøtter samfund, der er mindre godt stillet

Video

Paris, 21. April, 2011 – Nexans som er verdens førende kabelproducent, meddeler i dag, at virksomheden har underskrevet en sponsoraftale med "Electriciens sans frontières" (ESF), en international ikke-statslig organisation (NGO), der beskæftiger sig med solidaritetsprojekter. Gennem tre år vil Nexans levere 50 % af ESF’s årlige behov for lav- og mellemspændingskabler til en værdi af 300.000 euro. Kablerne bliver fremstillet på Nexans' fabrikker i Jeumont og Autun i Frankrig.

 

Frédéric Vincent, Nexans’ President og CEO, forklarer, hvorfor koncernen støtter ESF: "Som en vigtig aktør inden for vækst og fremskridt er bæredygtig udvikling kernen i vores forretning. Nexans er ekspert inden for energibranchen og elkraftinfrastruktur og er engageret i at bidrage med sin ekspertise og produkter i ansvarlige projekter, som så til gengæld er et positivt bidrag til de samfund, der er dårligst stillet."

 

Nexans’ elkabler gør ESF i stand til at gennemføre en række udviklingsprojekter inden for uddannelse, sundhedssektoren, elektricitet på skoler og sundhedscentre, osv. Kablerne vil også blive anvendt af ESF ved humanitære nødhjælpsaktioner.

 

Hervé Gouyet, President i ESF. "Et af de projekter, der inkluderer kabler fra Nexans, er på Madagaskar. Projektet går på at udstyre et vandkraftværk med en kapacitet på cirka 700 kW og tilslutning til omkring 800 husstande, der får elektricitet gennem et mellemspændingskabel på 35 km. Nexans’ kabler bliver også anvendt til gennemførelse af et projekt i Laos, der skal tilføre elektricitet til omkring 1300 husstande fordelt over 24 landsbyer. Dette projekt inkluderer en forbindelse med 90 mini-vandkraftværker med en kapacitet fra 500 W til1 kW, placeret i en gennemsnitlig afstand på 2 kilometer fra de respektive landsbyer. I alt bliver der installeret 150 kilometer kabler fra Nexans i dette projekt i Phongsaly-provinsen."

 

Letter adgangen til energi

Som en aktør inden for udvikling er det ESF’s mission at forbedre livsbetingelserne for befolkninger, der er mindre gunstigt stillet ved at forbedre adgangen til energi. I den henseende gennemfører NGO’en internationale solidaritetsprojekter. Den gennemfører også gennemgange af andre solidaritetsorganisationers elfaciliteter. ESF er ligeledes altid aktive i nødsituationer, som ved jordskælvet på Haiti i 2010, hvor NGO’en på nuværende tidspunkt står i spidsen for et projekt vedrørende belysning i flygtningelejre.

 

ESF tilstræber altid at gøre både de menneskelige ressourcer og kraftressourcerne tilgængelige for de trængende. Det omfatter udskiftning af dyre forureningskilder (som stearinlys, batterier, petroleumslamper) med bæredygtige alternativer som vandkraft, fotovoltaisk solenergi og energibesparelser. NGO’en sikrer også, at projekterne giver overskud og dermed skaber aktiviteter for lokalbefolkningen.

 

200 ESF-projekter er undervejs i 42 lande. Projekterne involverer 1000 ESF-medlemmer og bliver støttet både af NGO’ens samarbejdspartnere og med private bidrag.

 

Nexans’ støtte til ESF er en del af koncernens løbende solidaritets- og borgerinitiativer og, mere bredt, af dens bæredygtigheds- og sponsorpolitik. I øjeblikket er Nexans ligeledes sponsor for renoveringsprojektet af slottet i Versailles og det nye Louvre-Lens-museumsprojekt i Frankrig.

Nexans’ sponsorat og solidaritetsinitiativer

"Mange af vores installationer involverer betydelige investeringer i kabler, navnlig i projekter, hvor el bliver forbrugt i en lang afstand fra produktionsstedet. Nexans’ støtte i form af kabler er derfor meget vigtigt for at sikre den materielle, økonomiske og tekniske gennemførelse af vores projekter " forklarer

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

About Nexans

With energy as the basis of its development, Nexans, worldwide leading expert in the cable industry, offers an extensive range of cables and cabling systems. The Group is a global player in the infrastructure, industry, building and Local Area Network markets. Nexans addresses a series of market segments: from energy, transport and telecom networks to shipbuilding, oil and gas, nuclear power, automotives, electronics, aeronautics, material handling and automation.
Nexans is a responsible industrial company that regards sustainable development as integral to its global and operational strategy. Continuous innovation in products, solutions and services, employee development and engagement, and the introduction of safe industrial processes with limited environmental impact are among the key initiatives that place Nexans at the core of a sustainable future.
With an industrial presence in 40 countries and commercial activities worldwide, Nexans employs 23,700 people and had sales in 2010 of more than 6 billion euros. Nexans is listed on NYSE Euronext Paris, compartment A. For more information, please consult www.nexans.com or http://www.nexans.mobi