Nexans lancerer sin nye INFIT™ –teknologi til brandhæmmende kabelisolering

Paris, 17. december 2009Nexans, verdensleder inden for kabelbranchen, meddeler i dag, at virksomheden fortsætter sin ekspertise inden for avanceret teknologi med lanceringen af den nye INFITTM-teknologi til brandhæmmende isolering af kabler. Kabler, der er modstandsdygtige over for brand, sikrer pålidelighed og fortsat drift af vigtige kredsløb under kritiske evakuerings- og brandslukningstidsrum, der er fastlagt i de strengeste nationale og internationale standarder. Med INFITTM får kunderne en brandhæmmende ydelse i topklasse, tillige med en forbedring af kablernes installationsvenlighed.
 
INFITTM - avanceret teknologi
 
For at sikre pålideligheden i fleksibel kabelisolering under en brand, har kabelindustrien hidtil hovedsageligt gjort brug af to teknologier, der er modstandsdygtige over for brand: Mica-tape og keramisk formende silikonegummi.
 
Begge teknologier har flere fordele. Brugen af den klassiske Mica-taping har været meget udbredt siden 1980’erne, og er for eksempel nem at implementere i hele industrien, da den giver en hård og god elektrisk isolering, når den bliver bestrøget med en tværbunden polyethylen. Og silokonegummiisoleringen på lederne er et godt kompromis mellem ydelse under en brand og den nemme installation. Ikke desto mindre har Nexans taget kundernes krav om modstandsdygtighed, afisolering, gnidningsløs forbindelse - og naturligvis brandhæmmende ydelse - i betragtning og har udviklet en teknologi udelukkende til brandhæmmende kabelisolering.
 
INFITTM er en enestående og banebrydende teknologi, der kombinerer fordelene ved de hårde Mica-tapelag og det ekstruderede silikoneisoleringslag i polymetrisk materiale. Derved kan Nexans’ kabler kombinere den hårde og installationsvenlige overflade på traditionelle Mica-tape/XLPE-kabler med afisolering og nem installation af fleksible kabler, isoleret med silikonegummi.
 
Med INFITTM-teknologien får kunderne en større pålidelighed ved kabelisolering under en brand. Skulle der opstå en brand, omdanner INFIT™ isoleringen fra en fleksibel plastikbeklædning til et hårdt isolerende keramisk lag, der sikrer pålidelighed i kredsløb (dvs. ingen afbrydelser eller kortslutninger).
 
INFIT TM  - et frugtbart resultat af et ambitiøst R & D-projekt
 
Denne teknologi er gennem de seneste 10 år udviklet i Nexans International Research Center i Lyon, Frankrig, i tæt samarbejde med det australske Nexans R&D Center. Udviklingen af denne teknologi er baseret på grundlæggende studier, navnlig ved at fremhæve synergien mellem keramisk videnskab og den nyeste videnskab inden for polymer.
Hvis der skulle opstå en brand, kan temperaturstigningen ikke håndteres, når den finder sted i den klassiske keramiske videnskab, og en veldefineret proces skal følges for at danne en keramik med høj ydelse. Den første udfordring i at håndtere dette, var et keramikformende system, der kunne reagere og skabe en elektrisk isolering på meget kort tid under en lang række forskellige temperaturstigninger, og som kunne bevise en høj elektrisk isolering. Den anden parallelle udfordring var at nå denne ydelse fra et formuleret polymetrisk materiale, der kunne ekstruderes (og ikke fra et pulver), og som opfylder alle de meget strenge standarder i kabelindustrien.
 
INFITTM bliver implementeret i henhold til mange verdensomspændende kabelstandarder og de strengeste produktkvalitets- og sikkerhedskriterier. Nexans’ kabler, isoleret med INFITTM, kan modstå brande med temperaturer på ca. 1000 °C, en underspænding på op til 1kV, hvilket beviser en større forkulningskohæsion samt elektrisk isolering under en brand.
INFITTM er en egenudviklet Nexans’ teknologi, der er beskyttet af flere patenter.
 
INFIT TM - en tværgående teknologi på kabelmarkederne
 
INFITTM vil gradvist blive udnyttet i de kommende måneder i hele Nexans’ sortiment med produkter, der er modstandsdygtige over for brand, både i bygninger og til industriel anvendelse på f.eks. skibsværfter.
 
“INFITTM avanceret teknologi er udviklet efter kundernes specifikke krav til sikkerhed, pålidelighed og ydelse. Mange ingeniørteam og materialeeksperter har været involveret i at opnå dette resultat. Det er bestemt et godt bevis på den måde, Nexans R&D arbejder på: Med stort kundefokus, siger Jérôme Fournier, direktør for Nexans international Research Center.
 

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 39 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.400 medarbejdere og havde i 2008 en omsætning på 6,8 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.