Nexans leverer 500 km kabler til lufthavnsbelysningen i Cairo International Airport

Nexans, verdensleder inden for kabelbranchen leverer 500 km kabler til Cairo Engineering Equipment, som skal anvendes til den tredje landingsbane, der bliver bygget Cairo International Airport i Egypten. Byggeriet af den nye landingsbane, som bliver 4.000 meter lang og 65 meter bred, er allerede påbegyndt. Den nye landingsbane skal erstatte den nuværende krydsede bane og øge lufthavnens kapacitet til 120 afgange og ankomster om dagen.

De 500 km kabler, som Nexans leverer, omfatter 340 km 5-kilovolt primærkabler, som skal klare strømforsyningen til belysningstransformatorerne, og 80 km sekundærkabler af typen H07RN-F, som skal forbinde transformatorerne med lufthavnsbelysningen. Systemet omfatter også 80 km standardjordkabler af typen H07V-U.

"Nexans vandt kontrakten, fordi produkterne opfylder alle gældende internationale specifikationer for lufthavnsapplikationer," siger Paolo Pieri, Airport Infrastructure Business Segment Manager i Nexans. "Vi fik også kontrakten på grund af den konkurrencedygtige pris, vores kundesupport og den lange referenceliste."

Kablerne skal produceres på Nexans fabrikker i Lyon, Bohain og Autun i Frankrig.

Ud over jordbelysningen i lufthavnen, står Nexans også for en hel serie af kabelløsninger for at give større sikkerhed og effektivitet i lufthavnen. Det drejer sig blandt andet om kraftkabler (høj-, mellem- og lavspænding) samt fiberkabler til alt fra kraft- og kommunikationsnet til terminaler, hangarer og kontroltårne. Nexans har allerede tidligere gennemført leverancer til mange lufthavne over hele verden, f.eks. Incheon Airport i Seoul i Sydkorea, Enfidha i Tunisien og Jeddah i Saudi Arabien.

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 39 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.400 medarbejdere og havde i 2008 en omsætning på 6,8 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.