Nexans vinder kraftkabelkontrakt til 39 millioner euro til en havvindmøllepark i Belgien

Paris, 9. september 2009

Nexans, verdensleder inden for kabelindustrien har hentet en kontrakt på 39 millioner euro. Kontrakten omfatter levering af eksportkabler til havudlægning til den første fase af det belgiske havmølleprojekt Belwind, på Bligh Bank, 46 km uden for Zeebrugges kyst. Når projektet står færdigt vil Nexans’ kabelteknik transportere el til cirka. 165.000 husstande i Belgien. Belwind NV er ejet af Colruyt, Rabobank Project Equity, SHV, Meewind og Participatie Maatschappij Vlaanderen.

 

Nexans skal levere og installere 52 km højspændingskabler (170 kV) med en optofiberindsats til det hollandske entreprenørfirma Van Oord Dredging & Marine Contractors b.v. Van Oord er ansvarlig for konstruktion, indkøb og produktion i den første faste af vindmølleprojektet. Optofiberelementerne bliver produceret på Nexans’ fabrik i Rognan, Norge, mens eksportkablerne bliver produceret på virksomhedens fabrik i Halden, Norge.

 

Kablerne, som forbinder vindmølleparken med det belgiske elnet, består af 55 vindturbiner, som vil producere i alt 165 MW. Kabeludlægningen foregår med Nexans’ kabeludlægningsfartøj C/S Nexans Skagerrak og graves ned i havbunden med Nexans’ CapJet nedgravningsrobot. Leveringen er planlagt til sommeren 2010 og vindmølleparken tages i drift i løbet af 2011.

 

– Vi har fået betydelig erfaring af kabelleverancer til denne typer af projekter og er meget glade for, at vores teknik – endnu en gang – er blevet udvalgt. Vedvarende energi er et nøgleområde for os, og som vores tidligere succeser bekræfter, spiller Nexans en vigtig rolle i udviklingen på dette spændende marked, siger Yvon Raak, direktør i Nexans. 

Skagerrak large picture

Relaterede information

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 39 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.400 medarbejdere og havde i 2008 en omsætning på 6,8 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.