Nexans introducerer ny fiberswitchmodel til vindturbiner

iSwitch G 1043E hedder det nye produkt i Nexans’ brede sortiment af Ethernet-switchsystemer til krævende forhold, som har fantastiske glimrende vedligeholdelses- og sikkerhedsegenskaber samt PoE-funktioner. Produktet indgår i WINDLINK®-serien med avancerede løsninger til vindturbiner.

Paris, 9. september 2009

– Nexans, verdensleder inden for kabelindustrien, introducerer den nye iSwitch G 1043E, et smart Fast/Gigabit Ethernet-switchsystem til krævende miljøer. Denne lille og robuste switch er forsynet med SFP-uplinkporte (Small Form Factor Pluggable) med 3 optofibre og 8 kobberporte (TP) til flere forskellige anvendelsesmuligheder, som overvågning, servicetelefon, kameraovervågning, diagnostik af rotorblade, adgangskontrol med mere, via ét optofiber. Muligheden for strømforsyning over Ethernet (tilvalg) gør det også muligt at få strøm til f.eks. IP-kameraer, trådløse adgangspunkter, VoIP-telefoner eller multifunktionsterminaler direkte via switchsystemet. Teknikken tilgodeser den stigende efterspørgsel på optofiberinstallationer i vindturbiner samtidig med, at den mindsker investeringsomkostningerne for nye komponenter.

 

Beskytter netværk i ekstreme miljøer

Den forbedrede indvendige konstruktion af den nye iSwitch kendetegnes af specialkomponenter til drift under krævende forhold. iSwitch gør det også muligt tidligt at opdage forandringer i det optiske link og er en enkel og hurtig måde til lokalisering af mulige fejl på twisted pair-kabler af kobber. Da iSwitch-systemet understøtter Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) sker omskiftningen til et redundant link automatisk, hvis der af afbrydelse i transmissionen.

 

new fiber switch model for wind turbines

 

Brugervenlige funktioner optimerer arbejdsgangen

Switchsystemet i vindturbinerne kan overvåges og vedligeholdes ved hjælp af det brugervenlige grænsesnit NexManV3, som ikke kræver indgående viden om softwaren.

 

Desuden er alle iSwitch-systemer forsynet med en indbygget MMC-kortlæser. Den gør, at systemkonfigurationen kan gemmes som backup. Ved en afbrydelse sætter vedligeholdelsespersonalet blot det gamle MMC-kort i den nye switch, så spejles konfigurationen automatisk på den nye enhed. Det betyder også, at selv vedligeholdelsespersonale uden særlige kompetencer kan erstatte og omkonfigurere hurtigt og billigt – ideelt for turbiner til havs.

 

Totalløsning

Med sin WINDLINK®-serie kan Nexans forsyne et helt netværk med kabelløsninger, som giver en pålidelig vindturbinedrift for producenter verden over. Nexans producerer alt i en vindturbine, fra loop- og gondolkabler til optofiberkabler og aktivt udstyr. Fordelen med dette er, at man kan teste switcher med kabler under virkelige driftsforhold, og på den måde garantere kompatibilitet og modstandsdygtighed for hele systemet. Et tæt samarbejde mellem Nexans’ forsknings-, salgs- og teknikfunktioner resulterer i alsidige og hurtige løsninger på kundernes behov.

 

Med mere end 20 års erfaring med udvikling og produktion af optiske løsninger har Nexans Active Networking Systems (ANS) bidraget til den flotte præstation på forskellige civile og industrielle områder (f.eks. transformatorstationer, trafikstyringssystemer, videoovervågningsnet i lufthavne, på hospitaler, osv.) Nexans gennemprøvede specialist kompetencer tilbyder en uovertruffen teknisk sikkerhed for store internationale vindenergiprojekter.

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 39 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.400 medarbejdere og havde i 2008 en omsætning på 6,8 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.