Nexans lavspændingskabler står for strømforsyningen i det nye bioethanolanlæg BioWanze i Belgien

I denne type af store projekter er Nexans’ førsteklasses effektivitet og service de vigtigste fordele i tilbuddet til markedet for industrianlæg.

Paris, 24. juni 2009 – Nexans, en verdensførende virksomhed inden for kabelindustrien, Nexans har underskrevet en kontrakt til en værdi af cirka 1 million euro på levering af lavspændingskabler til BioWanze-projektet – et ny anlæg, som producerer bioethanol af hvede og sukkerroer. Anlægget ligger i Wanze, i nærheden af Huy sur Meuse i Belgien, og betyder en investering på 250 millioner euro for Südzucker Group, Europas førende sukkerproducent. Anlægget vil producere halvdelen af den årlige bioethanolmængde til det belgiske markedet, hvilket svarer til 125.000 kubikmeter årligt gennem de kommende seks år.

 

Nexans har underskrevet en rammeaftale med Siemens NV/SA, som har ansvaret for projektteknik og projektledelse. Aftalen omfatter levering af cirka 350 kilometer lavspændingskabel, med over hundrede forskellige produktreferencer, i løbet af kun fem måneder. Kablerne er produceret på Nexans’ belgiske fabrikker i Dour og Buizigen.

 

Store projekter, som BioWanxe, er kendetegnet af, at hovedparten af konstruktionsarbejdet udføres på stedet, og at de endelige kabelbeslutninger træffes ud fra specifikke anlægskrav. Det er derfor, at Nexans, når vi deltager i sådanne projekter, arbejder for at tilgodese de behov, der opstår under

arbejdsprocessen, både hvad angår kabelfremstilling og levering. Denne arbejdsform kræver både indgående planlægning og et tæt samarbejde med kunden, i henhold til en opgavebeskrivelse, der indeholder retningslinjer om samarbejdet i alle projektets faser, fra kontraktunderskrivelse til arbejdets afslutning.

 

– Nexans har været meget fleksible og garanteret leverancer til anlægget inden for 24 timer. på grund af denne fleksibilitet kunne vi løse problemet med begrænset lagerplads på byggepladsen. De prædefinerede mængder og opbevaringen af kablerne hos Nexans (for underleverandørens regning) gjorde det muligt for at overholde de meget korte tidsfrister, siger Peter Frans, projektleder hos Siemens.

BioWanze plant

 

 

Korte deadlines kræver fleksible leverancer

Opgave med retningslinjer for samarbejdet

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 30 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.000 medarbejdere og havde i 2007 en omsætning på 7,4 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.