Nexans lancerer nyt varemærke – FLAMEX® – til avancerede kabelløsninger til rolling stock-segmentet

Paris, 25. maj 2009 – Nexans, verdensleder inden for kabelindustrien, har lanceret FLAMEX® – det nye varemærke for Nexans’ samlede udbud af kabler til rolling stock-segmentet: kraft- styring, databus-, vognkoblings- og optofiberkabler samt højspændingskabler til strømaftagere på togtage.

Et komplet udbud af avancerede kabler
FLAMEX®-kabler findes til forskellige spændingstal, fra 300 V op til 45 kV AC. Tværarealet varierer fra 0,25 mm2 til 500 mm2. Arbejdstemperaturen afhænger af levetiden: enten 120 °C/20.000 timer for gummiisoleret kabel eller 180 °C/20 000 timer for silikoneisolerede materialer. FLAMEX®-kablerne er velegnet, når standard kabler eller meget bøjelige kabler (som vognkoblingskabler) er nødvendige, og kan være både skærmede og uskærmede.

FLAMEX®-styrekabler består af tynde lavspændingskabler, som anvendes til overføring af el og lavfrekvensstyring for kommunikation, passagermeddelelser, automatisk døre og belysning; databuskabler, der understøtter de vigtigste standardprotokoller, som UIC, MVB, WTB, CAN og Ethernet; koaksialkabler, som benyttes ved multimedia- og GSM-radiosendinger til togtrafikstyringssystemer og togstyring samt optofiber for sikker overførsel uden elektromagnetiske forstyrrelser eller til bredbåndoverførsel.

Sikkerhed: opfylder alle internationale standarder
FLAMEX®-kabler er udviklet med sikkerheden i højsædet. De overholder alle krav i eksempelvis de europæiske (EN), franske (NFF), tyske (VDE), britiske (BS) og internationale (IEC) standarder. Kablerne er helt halogenfri, hvilket mindsker miljøpåvirkningen.

FLAMEX®-kabler er bestandige over for flammeudvikling. Eventuel røgudvikling er ikke korrosiv og indeholder lave giftindhold. FLAMEX® har også en glimrende trækstyrke, og mekanisk holdbarhed, når det gælder slitage, slag og kemiske substanser. Det er særlige vigtige egenskaber til toge, da kablerne ved en eventuel brand skal sikre elforsyningen til døre, ventilation, højttalere og datatransmission.

På grund af det høje kvalitetsniveau er levetiden på FLAMEX®-kablerne meget lang. De er fleksible, kræver mindre plads og er desuden nemme at installere.

 Flamex fire resistance test photo

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 30 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.000 medarbejdere og havde i 2007 en omsætning på 7,4 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.