Nexans og Sumitomo Electric samarbejder om Fiber til hjemmet (FTTH) i Europa

Paris, 5. december 2008

– Nexans og Sumitomo Electric Industries, Ltd. (SEI), verdensførende virksomheder inden for kabelindustrien meddelte i dag, at de har underskrevet en samarbejdsaftale om optiske fiberkabler til jordbaserede telekomløsninger i Europa. Aftalen omfatter hovedsageligt produkter til "Fiber til hjemmet", FTTH-net, men også andre FTTx-applikationer.

 

Denne joint venture-aftale betyder blandt andet, at SEI erhverver 40 procent af aktiekapitalen i Opticable, et datterselskab 100 procent ejet af Nexans. Opticable er beliggende i Belgien og er udelukkende fokuseret på udvikling og produktion af optiske fiberkabler til. Aftalen forventes at være gennemført i starten af 2009, under forudsætning af, at den bliver godkendt af konkurrencemyndighederne.

 

SEI er en af de største producenter af el-kabler, optiske fiberkabler og komponenter. Virksomheden hører til blandt de fem største producenter af optiske fibre og anses for at være ekspert i FTTH-relateret teknologi.

Gennem investeringen i Nexans’ belgiske datterselskab, Opticable SA, kan både SEI og Nexans styrke sine positioner på det voksende FTTH-marked i Europa. Nexans produktionsressourcer og salgs- og marketingskompetencer, kombineret med SEI’s optofiberkapacitet og FTTH-teknologi giver synergieffekter som øger merværdien for kunderne på det europæiske FTTH-marked.

 

Et strategisk skridt for fortsat vækst på FTTH-markedet

– Denne joint venture-aftale udgør den sidste etape i Nexans’ telekomstrategi. Efter at have afviklet vores kobberkabelaktiviteter ved salget af Santander-fabrikken, styrker vi nu vores position i den voksende FTTH-sektor. Ved at samarbejde med Sumitomo, en førende virksomhed i FTTH-segmentet, øger Nexans sin R&D - og produktionskapacitet, så vi kan tilgodeser de europæiske teleoperatørers behov ved udbygningen af bredbåndsnet, og kan tilbyde førsteklasses løsninger baseret på optofiberteknologi, siger Pascal Portevin, vicedirektør og ansvarlig for Nexans strategiske aktiviteter.

Om SEI

Sumitomo Electric Industries, Ltd. (TSE:5802) udvikler, fremstiller og sælger el-kabler, optiske fibre, komponenter, avanceret elektronikudstyr, automobilkomponenter, hårdmetalværktøj samt specialstålwire – produkter, som spiller en vigtig rolle i moderne økonomier. På grund af virksomhedens succesrige forsknings- og udviklingsstrategi og forretningsstrategi er SEI blevet en af verdens førende virksomheder inden for disse produktområder og er langt fremme i den tekniske udvikling inden for informations-/kommunikationsområdet. SEI-koncernen har flere end 150.000 ansatte over hele verden og omsætningen for 2007/2008 var på 25,3 milliarder US$. Mere information på http://www.sei.co.jp/  

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 30 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.000 medarbejdere og havde i 2007 en omsætning på 7,4 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.

About SEI

Sumitomo Electric Industries, Ltd. (TSE: 5802) designs, manufactures, and sells electric cables, optical fibers and components, advanced electronic devices, automotive parts, cemented carbide tools and special steel wires—products that play an essential part in supporting the economic infrastructure. Thanks to the success of its research and development strategy, as well as business strategy, SEI has become one of the world’s leading companies in these product fields and is at the forefront of the information-communication technology revolution. The SEI Group employs more than 150,000 people worldwide and had sales in 2007/2008 of $25.3 billion. More information on http://www.sei.co.jp/