Nexans henter ordre på levering af næsten 10 kilometer kabler til udbygning af Istanbuls pendlertognet

På Innotrans-messen præsenterer Nexans sine seneste produktnyheder og store projekter, for eksempel komplette kabelløsninger til moderne bytransport

Metro IstambulParis, 16. september 2008 Nexans skal levere 726 kilometer lavspændingsnet og 262 kilometer mellemspændingskabler til Gulermak-Dogus JV, som er hovedentreprenør på projektet. Kablerne vil blive brugt til eldistribution og jævnstrømsystemer i en 5,3 kilometer lang intercitylinje og en 15,6 kilometer lang metrolinje, som forventes at transportere 67.000 mennesker i timen. Nexans, som allerede har medvirket i udbygningen af Istanbuls metro skal også levere belysningskabler til 20 nye stationer. Alle kabler er HFFR-skærmede (halogenfrie og brandsikre), som forhindrer flammeudvikling, har lav toksitet, korrosion og røgudvikling. Dermed forbedres beskyttelsen for både mennesker og togmateriel.

Cirka 30 procent af kablerne skal være leveret i slutningen af 2008, og resten i begyndelsen af 2009. Installationen er planlagt til at blive færdig i slutningen af 2009. Det er Nexans’ fabrikker i Tyskland, som skal fremstille samtlige kabler.

"Vores lokale etablering i Tyrkiet i kombination med dygtige sælgere og teknisk support har bidraget til at vi vandt ordren", siger Jean Fehlbaum, Nexans’ globale segmentudvikler inden for jernbaneinfrastruktur.

Et marked med stor vækst

De nye jernbaneforbindelser udgår fra hovedbusterminalen og strækker sig til boligområdet Ikitelli samt til den olympiske by og stadion i den europæiske del af Istanbul. Formålet er at reducere trafikpropperne.

Ud over dette metroprojekt planlægger Tyrkiet også 2.600 kilometer nye jernbanelinjer frem til 2020, heraf flere højhastighedslinjer. En sådan udbygning vil kræve investeringer på cirka 15 milliarder euro.

Logo InnoTrans 86

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 30 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.000 medarbejdere og havde i 2007 en omsætning på 7,4 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.