Nexans endnu engang på forkant med to nye koncepter inden for kobberkabelløsninger

New Nexans Cat 6A solution removes the need for over-length cabling in data centres while the new Cat 7A solution prepares the way for the 40 Gig revolution

Paris, 24. juni 2008 – Nexans, verdensleder inden for kabelbranchen og specialist LAN-kabelløsninger har lanceret to revolutionerende koncepter inden for kobberkablingsteknologi med sine nye produkter: LANmark-6A og -7A. Denne meddelelse kommer umiddelbart efter den seneste ratificering af internationale standarder for nye kobberklasser Cat 6A og Cat 7A: Cat 6A-standarden (500MHz) er udviklet til understøttelse af 10 GB applikationer, mens Cat 7A-standarden (1000MHz) er udviklet til 40 GB anvendelse.

Udviklingsarbejdet med kobberkabling, der nu kan klare frekvensområder på op til 1000MHz, er yderligere et bevis på, at kobberløsninger fortsat kan blive udviklet langt ud i fremtiden for at opfylde kravene fra applikationer med høj båndbredde. Nexans lancerer sine nye LANmark-6A systemer og LANmark-7A kabling samtidigt for at styrke sin position som den foretrukne leverandør af tilpassede infrastrukturer.

LANmark-6A – Optimering af kortdistance-applikationer
Mere end 80 % (kilde: BSRIA*) af moderne datacentre forudsiger, at de vil gøre brug af 10 GB inden for de næste fem år for at opfylde behovet for større båndbredde, kapacitet og tæthed. Nexans er forberedt på denne udvikling med sin Cat 6A Zero Risk-løsning, der er baseret på skærmede produkter, der undgår fremmed krydstale. I erkendelse af omkostningsfordelene ved kobber i forhold til fiberløsninger ønsker markedet helt klart en kobberløsning for applikationer på op til 100 meter, der er kompatibel med nuværende udstyr.

Det nye LANmark-6A sortiment, der understøttes af et nyudviklet forbindelsesstik med uovertruffen elektrisk ydelse, tilbyder op til tre forbindelsespunkter inden for 10 meter. Det er en ideel løsning i moderne datacentre, der allerede har alvorlige pladsproblemer på grund af for tunge og for lange kabler. Tidligere var denne løsning ikke muligt med de fleste 10G-overensstemmende kobberkablingsløsninger. Nu er denne fleksibilitet mulig for datacentre med en kobberløsning så både har en lavere pris og tager højde for kritiske plads- og lagringsproblemer med lange kabler.

Der er også forskellige andre store fordele for datacentre, som f.eks. 360° screening, der giver fuldstændig fritagelse for fremmed krydstale. Nexans’ LANmark-6A screenede løsning lever mere end op til alle krav til fremmed krydstale og giver brugeren stor fleksibilitet og sikkerhed for, at de nye systemer opfylder betingelserne. Afprøvninger i marken er unødvendige, hvilket giver yderligere omkostningsfordele.

Nexans’ 10G-kabler har en mindre diameter, og dermed en tættere bøjningsradius, og screenede 10G-systemer er nemmere at installere end 10G UTP-løsninger, og derfor mere omkostningseffektive.

LANmark-7A – forberedt for fremtiden
Nexans har udviklet LANmark-7A-løsningen for at leve op til forventelig krav til 40 GB fra kunder og datacentre, der planlægger at udbyde “Video on Demand” -tjenester. Dette behov bliver sandsynligvis større efter 2015. LANmark-7A er en revolutionerende verdensnyhed, der tilbyder en kapacitet på op til 50 GB og høj frekvensunderstøttelse. Den understøtter også RJ45-baseret arvet udstyr (100BaseT, 1GbaseT, 10GBaseT), der anvender denne revolutionerende GG45 – stikforforbindelse, der kom på markedet i 2003.

Med dobbelt så stor båndbredde og 50 % af 6A’s krydstale er LANmark-7A fremtidssikret til 40 GB-applikationer, udviklet i henhold til IEEE802.3, og er 100 % baglæns kompatibel. LANmark-7A er nem at opgradere ved at migrere til 40G ved ganske enkelt at skifte koblingsledninger samt mulighed for 360° screening og ingen fremmed krydstale.

Martin Roßbach, Director of Product Marketing hos Nexans Cabling Solutions er begejstret for de seneste nye produkter:
”Vi har endnu engang styrket vores position som førende inden for udvikling af kabelløsninger, ikke kun ved at være på forkant med udviklingen, men også ved at tage fremtidens udfordringer til os. Dermed kan vi opfylde kundernes krav, lang tid før de opstår.”

Begge produkter kommer på markedet fra juli 2008.

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 30 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.000 medarbejdere og havde i 2007 en omsætning på 7,4 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.