Nexans leverer kabel til belysning af landingsbanerne i Abu Dhabis internationale lufthavn i fase 2 af udvidelsesprojektet

Paris, 16. juni 2008 – Nexans, verdensleder inden for kabelbranchen, har færddiggjort installationen af kabler til belysning af landingsbanerne i Abu Dhabis internationale lufthavn i de Forenede Arabiske Emirater. Projektet omfatter 1.900 kilometer kV primært kabel (FAA L-824C), der giver strøm til lystransformere, og 770 km H07FN-F sekundært kabel, der forbinder transformerne til belysningen på landingsbanen.

Nexans har leveret kablerne til Crouse Hinds, en amerikansk specialist i belysning og ansvarlig for installationen af kablerne. Den 1-årige kontrakt har en værdi på 2,6 mio. euro og blev påbegyndt i maj 2007.

Nexans fik kontrakten, da virksomhedens kabler overholdt alle de relevante internationale specifikationer for applikationer på landingsbaner og på grund af konkurrencedygtige priser. Crouse Hinds var også imponeret over Nexans’ høje niveau af kundesupport og den store referenceliste.

Kablerne er fremstillet på Nexans’ fabrik i Lyon, Frankrig.

Udvidelsens fase 2: En ny lufthavn i megastørrelse
Fase 2 af udvidelsen, der begyndte i 2006 og som skal stå færdig i 2010, omfatter etablering af en ny tværgående terminalbygning i megastørrelse og en ny parallel landingsbane på 4.100 meter, et nyt kontroltårn og nye fragtfaciliteter. Dette store projekt, som kommer til at ligge nord for den nuværende lufthavn, forventes at løbe op i 4,3 mia. euro.

Det kæmpestore nye terminalkompleks kan i første omgang håndtere 20 millioner passager årligt, men efterhånden som Abu Dhabi udvikler sig til et stort transportknudepunkt i Mellemøsten, stiger kapaciteten til 50 millioner passagerer årligt, hvilket giver den internationale lufthavn i Dubai kamp til stregen.

Projektet forventes at fordoble det nuværende lufthavnsområde til 34km². Projektet kommer til at udgøre et hjemsted i topklasse for det nationale flyselskab Etihad Airways.

En pålidelig kabelinfrastruktur til sikrer persontransport og fragtflow
Ud over kabler til lufthavnsbelysning i den internationale lufthavn i Abu Dhabi har Nexans, i kraft af sin position som verdensleder inden for infrastruktur, industri og bygninger, udviklet en lang række kabler, kablingssystemer og tilbehør til det udfordrende lufthavnsmarked. Nexans kan faktisk levere en komplet nøglefærdig pakke til en hel lufthavn i form af energi- og kommunikationsnetværk, herunder standard- eller specialkabler, forbindelsesetablering og aktive komponenter til flere terminaler, hangarer kontroltårne og landingsbaner.

Relaterede Dokument

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som den primære drivkraft tilbyder Nexans, der er verdens førende inden for kablingsindustrien, en række omfattende kabel- og kabelsystemer. Gruppen spiller en vigtig rolle på den internationale scene, når det gælder infrastruktur, industri, byggeri og LAN. Nexans henvender sig til en lang række markedssegmenter, der spænder lige fra energi, transport og telenetværk til skibsbyggeri, olie og gas, kernekraft, automobilproduktion, elektronik og luftfart samt håndtering og automatisering. Nexans er repræsenteret i mere end 30 lande og har aktiviteter i hele verden. Virksomheden beskæftiger 22.000 medarbejdere og havde i 2007 en omsætning på 7,4 milliarder euro. Nexans er registreret på Euronext i Paris, afdeling A.